Bank Asya 1. Lig Profesyonel Kurul Toplantısı İstanbul'da Yapıldı - Son Dakika
Spor

Bank Asya 1. Lig Profesyonel Kurul Toplantısı İstanbul'da Yapıldı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından düzenlenen Bank Asya 1.Lig Profesyonel Kurul Toplantısı İstanbul'da yapıldı.

30.03.2012 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından düzenlenen Bank Asya 1. Lig Profesyonel Kurul Toplantısı İstanbul'da yapıldı.

The Marmara Oteli'nde gerçekleştirilen ve başkanlığını TFF İcra Kurulu Üyesi Arif Koşar'ın, yardımcılığını da TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Beyazlı'nın yaptığı toplantıya, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri Taylan Üner ve Akın Şatıroğlu ile Genel Sekreter Ebru Köksal'ın yanı sıra, 1. Lig kulüplerinin temsilcileri katıldı.

Basına kapalı toplantıda, TFF Yönetim Kurulu tarafından oluşturulan

"Profesyonel Kurul"un hedeflerinin dile getirildiği ve Bank Asya 1. Lig'i temsil edecek kurul üyelerinin seçildiği ifade edildi. Toplantıda, TFF Genel Sekreteri Ebru Köksal, 1. Lig'de yer alan 18 kulübün temsilcisine UEFA Kulüp Lisans Sistemi ve bu ligde de uygulanan Ulusal Kulüp Lisans Sistemi hakkında bilgi verdi.

TFF Yönetim Kurulu Üyesi Taylan Üner, açılış konuşmasında, "Ulusal Lisans Sistemi, korkulması gereken bir sistem değil. Sizlerden bu konuya özen göstermenizi diliyorum. Lisans sistemi federasyondan ziyade sizlere çok şey kazandıracaktır. Bu konuda bir hazırlık dönemi geçiriyoruz. Bu süreci iyi çok iyi değerlendirmeliyiz" dedi.

Toplantıda ayrıca, kulüplerin futbolla ilgili tüm sorunları masaya yatırılırken, temsilciler fikir alışverişinde bulundu. Bank Asya 1. Lig kulüplerinin kendi aralarında yaptığı seçim sonucunda Kayseri Erciyesspor Başkanı Ziya Eren, Bucaspor Başkanı Hüsnü Kaya ve Denizlispor Başkanı Yurdal Duman kurul üyesi oldu. TKİ Tavşanlı Linyitspor Başkanı Zafer Atalay da yedek üye olarak seçildi.

Öte yandan, oluşturulan kurulun ilk toplantısını İzmir'de yapacağı öğrenildi.

"Türkiye'de gidilmedik kulüp, görülmedik tesis kalmayacak" sloganıyla TFF tarafından 26 Mart Pazartesi günü Spor Toto 3. Lig, 28 Mart Çarşamba günü de Spor Toto 2. Lig kulüplerine yönelik düzenlenen Profesyonel Kurul Toplantısı'nda da ilgili liglerin temsilcileri belirlenmişti. Spor Toto 3. Lig ilk kurul toplantısı Trabzon'da, Spor Toto 2. Lig kurul toplantısı ise Şanlıurfa'da yapılacak.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Bank Asya 1. Lig Profesyonel Kurul Toplantısı İstanbul'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement