Başbakan Erdoğan'ın Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu'yu Kabulü - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan'ın Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu'yu Kabulü

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile düzenlenen ek ödemelerden öğretmenlerin ve öğretim elemanlarının faydalanamaması ile 4+4+4 yeni eğitim...

20.09.2012 17:08

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile düzenlenen ek ödemelerden öğretmenlerin ve öğretim elemanlarının faydalanamaması ile 4+4+4 yeni eğitim sisteminin uygulanması noktasındaki eksiklikler başta olmak üzere eğitimdeki diğer sorunları ilettiği bildirildi.

Memur-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ı ziyaret eden Gündoğdu'nun eşit işe eşit ücret kapsamında 666 sayılı KHK ile düzenlenen ek ödemelerden öğretmenlerin ve öğretim elemanlarının faydalanamaması ile 4+4+4 yeni eğitim sisteminin uygulanması noktasındaki eksiklikler başta olmak üzere eğitimdeki diğer sorunları aktardığı belirtildi.

Gündoğdu'nun, Başbakan Erdoğan'a, velilerin tercihine bırakılması gereken okula başlama yaşının zorunluluk haline getirilmesi, özür grubu atamaları, il emrinin kaldırılması, norm fazlası öğretmenler için gerekli adımların atılmaması, derslik ihtiyacı konusunda özellikle büyük illerde yeterli çalışmaların yapılmamış olmasından kaynaklanan sorunları da anlattığı bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yeni eğitim sistemini uygulayacak olan öğretmenlerin moral ve motivasyonunun yüksek tutulmasının önemine değinen Gündoğdu, görüşmede, özür grubu atamalarında yaşanan sıkıntıları da dile getirerek öğretmenlerin aile bütünlüğünün mutlaka sağlanması gerektiğini belirtti. 'Eğitimdeki çözüm önerilerimiz gecikmeli olarak hayata geçiriliyor, zamanında atılmayan adımlar yüzünden eğitimciler mağdur oluyor' şeklinde konuşan Gündoğdu, eğitimin paydaşlarının hafızasının sürece dahil edildiği konularda çözümün daha çabuk yakalandığını, memnuniyet oranının arttığını, bu nedenle paydaşların çözüm adına önerilerinin zamanında dikkate alınması gerektiğine değindi. Görüşmede, 666 sayılı KHK sonrası öğretmen ve öğretim elemanları aleyhine oluşan tabloya dikkate çeken Gündoğdu, toplu sözleşme sürecinde ısrarla üzerinde durdukları ancak çözüme kavuşturulamayan ek ödeme mağduriyetinin giderilmesini istedi. Ayrıca ek ödemeden faydalanamayan diğer kamu çalışanlarının mağduriyetinin yanı sıra sözleşmeli olup da kadroya geçirilmeyen personelin ve 4/C'lilerin sorunlarını da Başbakan Erdoğan'a aktardı."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'nın da bulunduğu ifade edilen görüşmede Başbakan Erdoğan'ın sorunları not alarak çözümü için ilgili Bakanlarıyla görüşme yapacağını, öğretmenlerin sorunlarının farkında olduğunu, çözümü için paydaşların görüşlerinin önemli olduğunu dile getirdiği de kaydedildi.

Muhabir: Barış Gündoğan

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan'ın Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu'yu Kabulü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement