Başbakan Yardımcısı İşler Açıklaması - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı İşler Açıklaması

Başbakan Yardımcısı İşler Açıklaması

"Birileri artık Türkiye'nin ilerlemesine yeter artık diyor, büyümesine, gelişmesine, kalkınmasına yeter artık diyor" "30 Mart'ta milletimiz bunlara öyle bir tokat vuracak ki hem de Allah'ın izniyle bu tokat tam bir Osmanlı tokadı olacak"

20.03.2014 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, birilerinin Türkiye'nin ilerlemesine, büyümesine, kalkınmasına "yeter artık" dediğini belirterek, "30 Mart'ta milletimiz bunlara öyle bir tokat vuracak ki hem de Allah'ın izniyle bu tokat tam bir Osmanlı tokadı olacak" dedi.

İşler, Çubuk'ta AK Parti sandık kurulu üyelerinin eğitim toplantısında yaptığı konuşmada, seçimin sandıkta kazanılacağını belirterek, sandık kurulu üyelerinden son noktaya kadar üzerlerine düşen ne varsa hepsini harfiyen yapmalarını istedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim otobüsünden yaptığı "bozkurt işareti"ne de değinen İşler, "Özellikle de bu seçimde dikkat edin herkes bir tarafta biz bir taraftayız. CHP'si, MHP'si, BDP'si, paralelciler bir tarafta, AK Parti'ye, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a karşı birleştiler ve bayrak açıyorlar" diye konuştu.

Seçimlere 10 gün kaldığını ve 10 gün sonra Türkiye'de yeni bir tarih yazılacağını belirten İşler, şunları söyledi:

"Bu seçim bir yerel seçim olmaktan da çıktı. Niye diyeceksiniz, çünkü yaşanan olaylardan dolayı. Öyle olaylar yaşanıyor ki son aylarda öyle kumpaslar kuruldu ki, öyle operasyonlar yapıldı ki artık birileri 'yeter artık' diyor. Hatta bazı partilerin sloganı, 'yeter artık' diye. Neye yeter artık diyor. Birileri artık Türkiye'nin ilerlemesine yeter artık diyor, büyümesine, gelişmesine, kalkınmasına yeter artık diyor. Bunları sağlayan, yapan kim. Başta Recep Tayyip Erdoğan, ona yeter artık diyor, onu durdurmaya çalışıyorlar, AK Parti kadrolarını durdurmak istiyorlar. İşte bu seçim bundan dolayı bir yerel seçim olmaktan çıktı, bir genel seçim edasıyla irca ediliyor ve önümüzdeki 10 gün sonra da bunun sonucunu göreceğiz."

Yapılan anketlerin AK Parti'nin açık ara önde olduğunu gösterdiğini belirten İşler, ancak birilerinin bundan rahatsız olduğunu ifade etti.

İşler, "Son 10 günde ne yapacakları, ne tür numaralar çevireceklerini, ne tür oyunlar sahneleyeceklerini bilemiyoruz. Birtakım kumpaslar olabilir son 10 gün içerisinde, bekleyip göreceğiz" dedi. İşler, ancak kendilerinden de emin olduklarını kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin cumhuriyet tarihinde hiç bu kadar tehdit altında kalmadığını ifade eden İşler, devlet kurumlarına sinen, bir yerlerden talimat alan paralel bir yapı bulunduğunu bildirdi.

-"Hedefte Türkiye var"

İşler, aslında hedefte olanın Türkiye olduğuna işaret ederek, Türkiye'nin durdurulmak istendiğini söyledi.

AK Parti'ye verilen yüzde 50 oydan çok rahatsız olanların bulunduğunu belirten İşler, "Biz, 3 Kasım 2002'de aldığımız bayrağı, şerefle, onurla bugüne kadar taşıdık. Bu taşıma görevini yaparken biz sadece ve sadece milletimizden, sizden destek aldık. Sırtımızı size dayadık, başka odaklara, başka merkezlere gidip oralardan medet ummadık" diye konuştu.

Hükümete, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a dört bir yandan saldırıldığını dile getiren İşler, ne pahasına olursa olsun Türkiye'nin durdurulmak istendiğini bildirdi.

İşler, artık milletin oynanan oyunların farkında olduğunu belirterek, "30 Mart'ta milletimiz bunlara öyle bir tokat vuracak ki hem de Allah'ın izniyle bu tokat tam bir Osmanlı tokadı olacak" dedi.

30 Mart'ta Türkiye'nin geleceğinin oylanacağını vurgulayan İşler, 3. yerel seçimden de yenilmezlik ünvanını koruyarak çıkacaklarını kaydetti.

"Bu kavga eski Türkiye taraftarlarıyla yeni Türkiye taraftarları arasında geçiyor" diyen İşler, yeni Türkiye'nin gelişen, büyüyen, kalkınan, dünyada itibarı olan, siyaset sahnesinde de muktedir bir kadrosu olan Türkiye olduğunu söyledi.

İşler, 30 Mart'ın yeni ya da eskiye Türkiye'nin kararının verileceğinin gün olduğunu belirtti.

AK Parti'nin sandıkları patlatmasının bir kaç mesaj içereceğini vurgulayan İşler, bu mesajlardan birincisinin "Biz, Tayyip Erdoğan'ı yedirtmedik, yedirtmeyeceğiz", ikincisinin "Türkiye'yi çetelere bırakmayacağız, bu paralel çeteye bırakmayacağız", üçüncüsünün ise "Biz artık eski Türkiye'yi istemiyoruz, yeni Türkiye'yi istiyoruz" mesajı olduğunu belirtti.

İşler, daha sonra Çubuk Terör Mağdurları Derneğinde şehit aileleriyle bir araya geldi ve sonrasında ailelerle fotoğraf çektirdi.

İlçedeki temasları sırasında Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ile AK Parti Çubuk Belediye Başkan Adayı Tuncay Acehan da eşlik etti.

Daha sonra Akyurt ilçesine geçen İşler, partisinin belediye başkan adayı Gültekin Ayantaş ile esnafı ve AK Parti seçim bürosunu ziyaret etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı İşler Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement