Başbakan Yardımcısı Yılmaz Bingöl'de - Son Dakika
Yerel

Başbakan Yardımcısı Yılmaz Bingöl'de

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Sporu bütün topluma yaymak, kadın, erkek, yaşlı, genç, çocuk kim varsa spora yönlendirmek lazım" dedi.

25.10.2015 14:24

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Sporu bütün topluma yaymak, kadın, erkek, yaşlı, genç, çocuk kim varsa spora yönlendirmek lazım" dedi.

Bingöl'de seçim çalışmasını sürdüren Yılmaz, Aşağıköy, Şaban, Yelesen, Ortaköy, Çiris ve Balpınar köylerinde ikamet eden vatandaşlarla Gençlik Merkezinde; antrenör ve sporcularla Kültür Merkezinde bir araya geldi.

Daha sonra spor camiasında çalışan antrenör ve sporcularla Kültür Merkezinde bir araya gelen Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, sporun hayatı zenginleştirdiğini söyledi.

Yılmaz, sporun gençleri kötü alışkanlıklardan koruduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Spor gerçekten sadece boş zamanları geçirme meselesi değildir. Spor bir yönüyle hayatı zenginleştiriyor. Aslında hayatımızı çok daha zenginleştiren birçok spor dalı vesilesiyle insanlar bir araya geliyor, iletişim kuruyor, dostluklar gelişiyor. Spor sağlıklı bir yaşam için çok çok önemli. İnsanların hayatlarında çok daha sağlıklı yaşayabilmesi için spor çok çok önemlidir."

Sporun bütün topluma yayılması için çaba gösterildiğini aktaran Yılmaz, genç yeteneklerin keşfedilmesi için "Sporcu Fabrikası" projesi hazırladıklarını bildirdi.

Yılmaz, şunları kaydetti:

"Herkesin spor yapması lazım. Obeziteyle mücadele ve kalp damar hastalıkları gibi birçok açıdan önemlidir. Modern toplumlar maalesef hareketsiz toplumlar. Uçak ve arabalarla daha fazla hızlı hareket ediyor gibi insanlar ama bedenen baktığımızda daha hareketsiz kalıyorlar. Yeterince hareket etmeyince birçok sağlık meselesi ortaya çıkıyor. Sporu bütün topluma yaymak, kadın, erkek, yaşlı, genç, çocuk kim varsa spora yönlendirmek lazım."

Sırbistan'ın Apatin kentinde yapılan Balkan Yarı Maraton Şampiyonası'nda birinci olan ve Türkiye'ye altın madalya kazandıran Bingöl'ü milli sporcu Medeni Demir'i kabul eden Yılmaz, sporcuyu tebrik etti.

Bu arada Bingöl Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Ekber Alimoğlu, katkılarından dolayı Yılmaz'a bir plaket sundu.

Yılmaz, Çevlikliler Derneğini ziyaret ettikten sonra, bir restorantta Solhan ilçesinden gelen vatandaşlarla bir araya geldi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakan Yardımcısı Yılmaz Bingöl'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement