Son dakika: Dünya Çocuk Hakları Günü - Son Dakika
Güncel

Son dakika: Dünya Çocuk Hakları Günü

Son dakika: Dünya Çocuk Hakları Günü

Son dakika haberlerine göre Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

19.11.2020 12:48  Güncelleme: 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Büyükkılıç, mesajında, çocuklarına bayram hediye etmiş bir ulusun mensubu olduklarını, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, gerek Türkiye'de gerekse dünyada, çocuklar için anlamlı olarak değerlendirildiğini ve kutlandığını belirtti.

Pandemi döneminde kentteki çocuklar için birbirinden önemli ve anlamlı etkinlikler yapıp, projeler sunduklarını aktaran Büyükkılıç, "Belki çocuklarımız ve gençlerimiz, 'biz sağlıklıyız, bize bir şey olmaz' mantığı içerisinde bu süreçte daha rahat hareket etti. Ama bu sorunun hepimizin sorunu olduğunu da unutmamamız gerektiğini sevgili yavrularımıza hatırlatmak isterim. Hayat eve sığar dedik, 5 büyük merkezi ilçede 115 mahalleye etkinliklerimizle mesafeli bir şekilde misafir olduk. Sokakta Şenlik var dedik, başta çocuklarımız olmaz üzere sokaklarımızı şenlendirmeye onlarla birlikte olmaya çalıştık." ifadelerini kullandı.

Çocuklar için on binlerce özel maske ürettiklerini anımsatan Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"KAYMEK AŞ tarafından Kovid-19 pandemi sürecinde çocuk maskesi üretimi gerçekleştirildi. Eğitmenlerimiz tarafından 30 bin çocuk maskesi üretilerek dağıtımı yapıldı. 2-8 Kasım'da bilindiği üzere lösemili yavrularımıza yardımcı olmak amacıyla etkinliklerle buluştuğumuz bir hafta oldu. Onları da unutmadık. Çocuklarımıza bayram hediyeleri vererek, biraz olsun yüzlerinin gülmesini sağladık. Ayrıca Bilim Merkezi'nde pandemiye uygun çocuklara hizmet verdik. Çocuklarımızın eğitimini önemsedik, gözardı etmedik, KAYMEK Uzaktan Eğitim (UZEM) adı altında yaptığımız çalışmalar ile çocuklarımızla beraber olduk, iç içe olduk. Onların gerek LGS, gerek YKS gibi sınavlarında yer almaya, gençlerimizle çocuklarımızla birlikte olmaya çalıştık."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika: Dünya Çocuk Hakları Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement