Başkan Karaosmanoğlu, "Kadınsız Medeniyet Kurulamaz" - Son Dakika
Yerel

Başkan Karaosmanoğlu, "Kadınsız Medeniyet Kurulamaz"

Başkan Karaosmanoğlu, "Kadınsız Medeniyet Kurulamaz"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Bem-Bir-Sen Kocaeli Şubesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği kahvaltıya katıldı.

08.03.2016 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Bem-Bir-Sen Kocaeli Şubesi'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği kahvaltıya katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Bem-Bir-Sen Kocaeli Şubesinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle organize ettiği kahvaltıda çalışan kadınlarla bir araya geldi. SEKA Park Otel'de gerçekleştirilen birliktelikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr Tahir Büyükakın, Bem-Bir-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Sadican Aygen, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk ve kadın çalışanları katıldı.

Kahvaltılı gerçekleşen programda konuşan Başkan Karaosmanoğlu, "Her kadın annedir ve anne adayıdır. Her yönüyle kızlarımız ve kadınımız erkeklerden daha önemlidir, değer verilmesi gerekmektedir. Peygamber'imizde en çok 'Anneye hürmet edilmesi gereğini ifade etmiştir. Böyle bir dine sahibiz. Bundan dolayıdır ki kadınsız bir medeniyet asla kurulamaz. Medeniyet kodlarımızda ve model hayatımızda kadınımız değerlidir. Kadınlar medeniyetimizin baş tacıdır ve saygıyı her zaman hak eder. Burada bir şeyi belirtmek isterim ki kadınlarımız ülkemizin ve insanlığın güneşidir. Kadının olmadığı yerde gelişmekten, insanlıktan ve medeniyetten bahsetmek mümkün değildir" diye konuştu.

Kadınlara karşı uygulanan şiddetlerin kabul edilemez olduğunu belirten Başkan Karaosmanoğlu, "Unutmayın ki sizler hem öğretmen hem de annesiniz. Hayatıma yön verirken bütün güzellikleri annemden öğrendim. Sizler birer öğretmen ve rehbersiniz. Tüm faydalı hayat derslerini sevdiklerinize bir öğretmen edasıyla anlatmakla ve öğretmekle sorumlusunuz. Kadınlarımıza uygulanan şiddet ve cinayet asla kabul edilemez, sıradanlaştırılamaz. Toplum olarak bunun önüne geçmeliyiz. Maalesef akıl dışı davrananlar ve iradesi olmayan insanlar şiddete eğilimli oluyor. Bunu eğitimle ve inanç değerlerimizi anlatarak düzeltebiliriz. Buradan sizler aracılığıyla da bir hatırlatma daha yapmak istiyorum. Kadınlarımız kendine değer vermeli ve önemsemelidir" ifadeleri kullandı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Karaosmanoğlu, 'Kadınsız Medeniyet Kurulamaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement