Bayramın yaklaşması turizm sektörünü hareketlendirdi - Son Dakika
Güncel

Bayramın yaklaşması turizm sektörünü hareketlendirdi

Elif Saygılıer'le Ekonomi 7/24 programının bugünkü konukları Türkiye Otelciler Birliği Genel Sekreteri Hediye Güral Gün ve SAXO Capital Stratejisti Cüneyt Paksoy'du.

07.06.2017 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TURİZM SEKTÖRÜ YAŞANAN OLAYLARI ÇOK ÇABUK POZİTİF VEYA NEGATİF TEPKİ VERİYOR

İlk olarak TÜROB Genel Sekreteri Hediye Güral Gün ile başlanan programda Türkiye'deki Turizm Sektörü masaya yatırıldı.

Güral, "Türkiye'nin eşsiz tarihi zenginlikleri var kıymetini bilmeliyiz. Arap turistler Türkiye'yi kendisini yakın hissettiği için tercih ediyor. Turizm sektörü yaşanan olayları çok çabuk pozitif veya negatif tepki veriyor. Üç günlük ramazan bayram tatiline yerli turist rağbet etmiyor. Turizm de geçen sene yaşanan bozulma sektörde çalışan sayısını azalttı. Vize kolaylığı sağlayan ülkelerden turist akışı yoğunlaşıyor" dedi.

TURİZM SEKTÖRÜNDE HAREKETLİLİK BAŞLADI

Elif Saygılıer'le Ekonomi 7/24'ün muhabiri Enes Özdemir'de program için hazırladığı özel haberde, Turizm sektördeki son durum araştırıldı. Haber için yapılan röportajlarda, Sektör temsilcileri, bayramda tatile çıkmak isteyenlerin erken rezervasyon imkanlarını kaçırmamak için ellerini çabuk tutması gerektiğini belirtti. Acenteler, Turizm sektöründe hareketliliğin başladığını ve satışların arttığını belirtirken, bu durumdan mutlu olduğunu dile getirdiler. Bilet satın alan müşterilerde fiyatların normal olduğunu söyledi.

Yayınlanan haberde Seyahat acenteleri ve oteller, yaz sezonunun başlaması ve okulların kapanmasıyla birlikte tatilini Ramazan Bayramında yapmak isteyenler için birçok alternatif sunduğu görülüyor.

ERDOĞAN'IN DİPLOMATİK TRAFİĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Programın ikinci konuğu olan SAXO Capital Stratejisti Cüneyt Paksoy ise Katar'a karşı alınan yaptırımları değerlendirdi.

Paksoy, "Katar son dönemde bölgesinde çok ciddi atılım yapan bir ülke. Katar, Londra Borsası'nın ve Amerika Birleşik Devletleri'nde birçok kuruluşun paydaşı. Katar'ın İranlı yakınlaşması Amerika Birleşik Devletleri'ni rahatsız etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın krizin çözümü için başlattığı diplomasi trafiği çok önemli" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bayramın yaklaşması turizm sektörünü hareketlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement