BBP Hatay İl Başkanı Nevin Zeytineli Hatay Fm'de Önemli Açıklamarda Bulundu - Son Dakika
Güncel

BBP Hatay İl Başkanı Nevin Zeytineli Hatay Fm'de Önemli Açıklamarda Bulundu

BBP Hatay İl Başkanı Nevin Zeytineli Hatay Fm\'de Önemli Açıklamarda Bulundu

Büyük Birlik Partisi Hatay Milletvekili adayı Ahmet Gündüzalp ve BBP Hatay İl Başkanı Nevin Zeytineli Hatay Fm'de Ayhan Gümüşsoy ile Hatay Gündemi programının canlı yayın konukları oldular.

31.05.2011 13:15

Mhp ile aralarındaki farktan, Saadet ve DP İle gerçekleşmeyen birleşmeden, Ak Parti hükümeti politikası ve referandumda gerçekleşmeyen istekleri, Ortadoğuya bakışı, Muhsin Yazıoğlu'nun helikopter kazası ve ülkedeki sorunlara farklı çözüm yollarına kadar çarpıcı açıklamalarda bulundu.

BBP il Başkanı Nevin Zeytineli 28 Şubat sürecinde Muhsin Yazıcıoğlunun en önemli sloganlarından biri olan "Namlusunu milletine çevirmiş askere selam durmam" dediğinden itibaren büyük birlik partili olduğunu söyledi.

Ülkenin esas meseleleri göz ardı ediliyor. Bu ülkenin esas meselesi fakirlik, işsizlik ve terördür diyen Zeytineli, bu sorunlar varken TV'lerde siyasilerin birbirleriyle kavgalarını tartışmalarını izliyoruz. Büyük Birlik Partisi yönetime gelindiğinde yüzde yüz yerli kadrolarla yerli bir siyasetle hortumları, peşkeşleri, ABD'ye AB'ye ve İsrail'e rüşvet mahiyetinde verilen ihaleleri durdurup ülke refahını iki katına çıkaracaktır. Hiçbir iktidarın cesaret edemediği, petrol, altın ve bor madenlerimizi hızla ekonomiye kazandırıp dev adımlarla tam bağımsız büyük Türkiye kurma hayalimiz vardır.

Yer altı ve yer üstü kaynaklarını gün ışığına çıkarırsanız ülkede aç insan kalmaz diyen Zeytineli, maalesef Amerika ve İsrail izin vermediği için kendi öz kaynaklarımızı kullanmayan bir ülke durumundayız. Yani Büyük Birlik Partisinin siyaseti Hacivat Karagöz oyunu değil proje üreterek ülkede çözüm bulmak olacaktır.

Bağımsız Büyük Türkiye ile önce kendimizi kurtaracağız, ardından Ortadoğu'da İslam coğrafyası için sığınılacak liman olacağız diyen Zeytineli 2007 yılında merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile beraber bir anısını şöyle anlattı;

"2007 yılında İsrail Lübnan'a savaş açmıştı. Ortadoğu'nun hâkimi İsrail olmamalı, Ortadoğu'daki tüm Müslümanlar Türkleri önder biliyorlar. Osmanlıda böyle görmüşler. İktidardan Suriye'ye ve ardından da Lübnan'ı ziyaretini beklemiştik ama gerçekleşmeyince biz rahmetli Genel Başkanımızla beraber 25 kişilik heyetle önce Suriye'ye ardından Lübnan'a gidip oradaki iç savaşları gördük. Her gittiğimiz yerde ve televizyonlarda, Türkler-Osmanlılar geldi diye bize kucak açtılar. Yarın İsrail size de savaş açarsa ne yaparsınız diye halka sorduğumuzda, ne yapacağımızı var mı? İndireceğiz Suriye bayrağını açacağız Türkiye bayrağını dediler. Ortadoğu'da böyle bize hayranlıkla bakan bir İslam coğrafyası var ama maalesef göz ardı ediliyor. BBP yönetime geldiğinde verdiğimiz sözlerin arkasında duracağız.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasıyla ilgili son gelişmelerin sorulması üzerine Zeytineli, helikopter kazasını yoldan geçen çocuğa sorsak kazamı değimli diye, düşürüldü öldürüldü derler. Rahmetli Genel Başkanımız şehit edildi. Devlet Denetleme Kurumundan gelen raporlar sonucu rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun kanında yüksek oranda karbonmonoksit gazı bulundu, pilotun kanındaki karbonmonoksit oranı yüzde 22 oranında. Bu karbonmonoksit helikoptere nasıl geldi? Helikopterdeki bazı cihazların önce olup, sonradan yok edilmesi, bunları sorgulanması lazım. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun donarak şehit olduğu açıklandı, sonucunu bekliyoruz ama her gün kaza ile alakalı yeni bilgiye ulaşınca üzülüyoruz.

MHP ile BBP'nin arasındaki farkın sorulması üzerine Zeytineli, 1991-95 yılları arasında Ülkü Ocakları Kadın Kolları Başkanlığı yaptım. O zaman Başkanken ülkü ocakları genel merkezden bize bir yazı geldi, Mitinglerinizde İslami slogan atılmayacak, Ülkü Ocaklarında Arapça yazı olmayacak, Ülkü Ocaklarında ayakkabı çıkarılmayacak denildi. O dönemden başlayan farklılığımız var. Biz darbeci sisteme karşıyız. MHP'den Mehmet Şandır bundan 3 yıl önce bu ülkede irtica var diye 312 generale mektup yazmıştı. Biz bu ülkede irtica olmadığını düşünüyoruz ve bu ülkede başörtülü vatandaşlar ikinci sınıf vatandaşı gibi görülüyor. Bunlara karşıyız ve rahatsızız farkımız bunun gibi konular.

Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile birleşme söz konusuydu mutabakatın neden sağlanamadığını sorulmasına BBP Hatay İl Başkanı Nevin Zeytineli, Ülkenin gidişatı iyi değil bir şekilde meclise girmemiz lazım. Maalesef yüzde 10 barajı var bu baraj devam ettikçe bizim gibi çizgide olan siyasi partiler için sıkıntı oluyor. Saadet Partisi ve Türkiye Demokrat Parti ile birleşmek için mücadelemizi verdik özellikle Necmettin Çalışkan ile birlikte çalışmalarımız oldu. Necmettin Bey kaliteli iyi bir insandır. Herkese yardım sever, Peygamber ahlakında güzel bir kahraman, aynı Muhsin Yazıcoğlu gibi. Yıllardır bir birbirimize destek veriyoruz. Biz birleşmenin olacağını bekliyorduk ama son sözü söyleyecek olan Genel Başkanların bizim istediğimiz gibi mutabakata varamadılar. Ülkenin selameti için nefislerimizi kırıp beraber hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Hatay'daki bu güzellikler inşallah yukarıya da yansır bundan sonraki seçimlerde güzel noktalarda güzel yerlerde ülkemizin bekası mutluluğu için bir arada hareket ederiz diye düşünüyorum dedi.

Son olarak Zeytineli 12 Eylül referandumunda Ak Parti bütün siyasi partileri gezdi. Bize geldiklerinde seçim barajının düşürülüp ve tercihli oy sistemine geçilmesini, şehit ailelerine yardım, özerklik istedik. Bir iki maddemizi aldılar ama işlerine gelmeyen seçim barajı gibi taleplerimizi almadılar. Seçim barajını biz gelirsek düşüreceğiz çünkü bizim gibi partilerinde olması gerekiyor. Avrupa'da seçim barajı ortalama yüzde beşlerde, Avrupa'dan işine gelenleri aşıyorlar dedi.

BBP Hatay Milletvekili adayı Ahmet Gündüzalp'te BBP'nin seçim vaatlerini açıkladı. Özetle vaatler şöyle:

İdam cezasının yeniden uygulanması için referandum yapılacak.

Erbaş ve erlere asgari ücret oranında "askeri ücret" verilecek.

Devleti ebed, milleti esas, insanı öncelik alan geniş taban mutabakatına dayalı sivil anayasa yapılacak.

Kalkınan anadolu projesi ile (kap) iç ve orta anadoluda tarım ve hayvancılık geliştirilecek.

Avrupa birliği ile ilişkiler yeniden yapılandırılacak.

Mobil ordu kurulacak.

Terörle mücadele için özel mobil birlikler oluşturulacak.

Sınır güvenliği kendi uydularımızla sağlanacak.

Sınır güvenliği için su şişirme barajları yapılacak.

Seçim barajı kaldırılacak.

İki turlu seçim sistemi uygulanacak, ikinci turda partilerin ittifak yapması yasal güvenceye kavuşturulacak.

Hazine yardımı tüm partilere aldıkları oy oranına göre yapılacak.

Kürsü dokunulmazlığı dışında tüm dokunulmazlıklar kaldırılacak.

Baş örtüsü kamusal - özel ayrımı olmadan her yerde serbest olacak.

Katsayı adaletsizliği sona erdirilecek.

Barolar her aileye bir avukat görevlendirecek, danışma ücretini

Adalet bakanlığı karşılayacak.

Emekliler için intibak yasası çıkartılacak.

Emeklilerin sendikalı olması sağlanacak, toplu sözleşme güvencesi verilecek.

Herkesin sosyal güvenlik danışmanı olacak.

Kadın sigortalılar pozitif ayrıma tabii tutulacak.

Tarımda sözleşmeli üretim modeline geçilecek, çiftçilere maaş verilecek.

İş gücü piyasası bilgi sistemi kurulacak.

Muhtarlara sosyal güvence sağlanacak ve maaşları en düşük devlet memuru maaşından az olmayacak.

Korucuların sosyal hakları genişletilecek, maaşları artırılacak.

Özel güvenlik görevlileri en az 2 asgari ücret oranında maaş alacak.

Asgari ücret açlık sınırının üstünde olacak.

İşsizlik fonu iş edindirme fonuna dönüştürülecek.

Kamuda engelli çalıştırma mecburiyet oranı yüzde 3'ten yüzde 6'ya çıkartılacak.

Üniversite sınavları kaldırılacak, liseler üniversitelere devredilecek, dershaneler özel eğitim kurumuna çevrilecek.

YÖK kaldırılacak, üniversiteler özerk olacak.

Kamuda 4 – b, 4-c, sözleşmeli gibi uygulamalar sona erecek herkese kadro sağlanacak.

Mağdur edilen işçilerin kıdem tazminatı sorunu çözülecek.

Denizcilik üniversitesi kurulacak.

Teknoloji bakanlığı kurulacak.

Bilgi borsası oluşturulacak.

Tarım ve hayvancılık şehirleri, bilim şehirleri, teknoloji şehirleri, kültür şehirleri, turizm şehirleri oluşturulacak.

Türkiye'de faaliyet gösteren bütün kurum ve kuruluşlarda türkçe isim zornluluğu getirilecek.

Bazı ülkelerle yapılan doğalgaz alım anlaşmaları yeniden düzenlenecek.

Özel tüketim vergisi yüzde elli azaltılacak.

Alo yolsuzluk hattı kurulacak, yolsuzlukla etkin mücadele yapılacak.

Altın borsası kurulacak.

Kobi borsası kurulacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel BBP Hatay İl Başkanı Nevin Zeytineli Hatay Fm'de Önemli Açıklamarda Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement