Belediye Başkanlarının Mezarları Yenilenecek - Son Dakika
Yerel

Belediye Başkanlarının Mezarları Yenilenecek

Belediye Başkanlarının Mezarları Yenilenecek

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Belediyesi'nde belediye başkanlığı görevini yürütmüş olan başkanların kabirleri yenilenecek.

11.12.2012 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Belediyesi'nde belediye başkanlığı görevini yürütmüş olan başkanların kabirleri yenilenecek.

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'in talimatıyla çalışmalara 2013 yılında başlanacak. Yetkililer çalışma kapsamında ilk olarak merhum belediye başkanlarının kabirlerinin yerlerinin belirlendiği söyleyerek "1911-1930 yılında belediye başkanlığı görevini yürütmüş olan Molla Efendi'nin (Uğraş)kabri bulunamadı. Çerkezköy'ün ikinci belediye başkanı olan ve 1930-1938 yıllarında görev yapan Çolakoğlu Mustafa Efendi'nin (Uğraş) kabri ise İstasyon Mezarlığı'nda bulundu. Çalışmada kendisinin Çanakkale Gazisi olduğu, savaşlarda şarapnel parçası ile kolundan yaralandığını ayrıca Atatürk'ü, Çerkezköy'ü ziyaretinde belediye başkanı olarak ağırladığı ortaya çıktı." ifadelerini kullandılar.

Bazı belediye başkanlarının kabirlerinin Çerkezköy dışında bulunduğunu ifade eden yetkililer "Çerkezköy'ün üçüncü belediye başkanı olan Faik Malkoç 1939-1942 yıllarında belediye başkanlığı yürütmüş olup, mezarının nerede bulunduğuna dair bilgiye ulaşamadık. Malkoç'un ardından 1942- 1943 yılları arasında belediye başkanı olan Hüseyin Tokuç, 1943 yılında hayatını kaybetmesi üzere İstasyon Mezarlığı'na defnedilmiştir. Yine 1943-46 yılları arasında belediye başkanlığı yapmış olan Hüseyin Sezer'in nereye defnedildiği öğrenemedik. Çerkezköy'de kabri bulunan ve nereye defnedildikleri bilinmeyen belediye başkanlarımızın dışında İstanbul'da toprağa verilmiş olan belediye başkanları da bulunmaktadır. 1946-1950 yılları arasında belediye başkanlığı görevini yürüten Halit Tokuç İstanbul Karacaahmet Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlanmışken, 1950-1960 yıllarında başkanlık yapan Remzi Özcan İstanbul- Bakırköy Gaziçeşme Mezarlığı'nda toprağa verilmiştir. İstasyon Mezarlığı'nda kabri bulunan belediye başkanlarımızdan biri de önce 1963-1974 ile 1989-1994 yılları olmak üzere 2 dönem belediye başkanlığı yapan M. Hikmet Uğraş ve 1974- 1989 yıllarında başkanlık yapan A. Kadir Karan'dır." Bilgisini verdiler.

Yetkililer, başkanlarının kabirlerinin tespitinin ardından mezarlarının fotoğraflandığı bilgisi vererek, şunları söylediler: "Mezarların etrafındaki tuğlalar yıprandığından, mezarların çevresi betonla örülecek. Bunun yanı sıra eski başkanlarımızın yakınları ile de irtibat kurarak konu hakkında bilgilendirmede bulunup, kendilerini haberdar edeceğiz. Bu doğrultuda yıpranan mezar taşlarının da yeniden yapımı sağlanacak. Ancak, bu çalışmalar Çerkezköy'de kabri bulunan belediye başkanlarının mezarlarını kapsayacak."

11.12.2012 10: 34: 39

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediye Başkanlarının Mezarları Yenilenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement