Belediye Spor'da "KAOS" Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Belediye Spor'da "KAOS" Devam Ediyor

Belediye Spor\'da "KAOS" Devam Ediyor

Spor Toto 3. Lig 3. Grupta mücadele eden Elazığ Belediyespor'da sular durulmuyor.

08.02.2013 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alacaklarını tahsil edemeyen futbolcular, ilk yarıda olduğu gibi yine antrenmana çıkmayarak yönetimi protesto ettiler.

Spor Toto 3. Lig 3. Grupta mücadele eden Elazığ Belediye spor'da maddi kriz bitmek bilmiyor. Sezonun ilk yarısında antrenmana çıkmayan ve Beylerbeyispor karşılaşmasında diz çökerek yönetimi protesto eden futbolcular bir kez daha antrenmana çıkmayarak tepkilerini dile getirdiler. Maaşlarını ve primlerini alamadıklarını, verilen sözlerin tutulmadığını ifade eden Elazığ Belediyespor'lu futbolcular yırtık kramponlarla maça çıkıyorlar.

Alacaklarını tahsil edemeyen futbolcular, ilk yarıda olduğu gibi yine antrenmana çıkmayarak yönetimi protesto ettiler. Şuana kadar Kulübe aktarılan para miktarın 500 Bin TL'ye yakın olduğunu ve sezon başından belli Takıma 50 bin TL Para dağıtıldığını belirten Futbolcular Bu Paranın nerede olduğunu sorguladılar.

Kendi tesislerinde toplanan Mavi Siyahlı futbolcular, kulüp içerisinde yaşanan sıkıntıları basın mensuplarıyla paylaştılar.

"HERKESİN BİR AİLESİ VAR"

İlk olarak konuşan defans oyuncusu Mehmet Temin, sıkıntıların sezon başından beri devam ettiğini ve takım olarak karar aldıklarını ve antrenmana çıkmayacaklarını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti; "Sıkıntılarımız sezon başından belli devam ediyor. Sürekli bize verilen sözler vardı hal olacak diye burada da gerçekten iyi niyetli futbolcu topluluğu var pek dışarı lanse edilmedi kendi içimizde halletmeye çalıştık ama gerçekten tıkanma noktasına geldik artık burada kimseyi hedef olarak göstermek istemiyoruz ama artık bir şeyler olması lazım sonuçta takım olarak da iyi bir yerde değiliz biran önce bir şeylerin olması lazım çünkü yürümüyor. Artık herkes tıkandı herkesin sorumluluğu var bakmakla yükümlü ailesi var artık bir şeyler olması lazım yani acilen şuan takım olarak bir karar aldık şuan antrenmana çıkmayacaklarını" belirtti…

"ARKADAŞLARIMIZIN DOLMUŞ PARASI YOK"

Devre arasında transfer edilen Mehmet TOSAK ise Devre arasında yeni gelen arkadaşlardan bir tanesiyim bu toplantıyı yapmamızdaki sebep sizinde dile getirdiğiniz gibi içinde bulunduğumuz konum gerçekten içler acısı bir durumdayız devre arasında bize vaat edilen paranın az bir kısmı yatırıldı ve diğer kısmının zamanın geçmesine rağmen yatırılmadı. Sezon Başında bulunan eski arkadaşlarımızın adamlar 1 lira para almamışlar mesela eve gidecekler dolmuş paraları yok çok sıkıntıdalar çocuklar kramponları yırtık krampon alamıyorlar bize ve hocamız hasan vezir'e verilen bir söz var paraların geleceğine yönelik bu sözünde zamanı geçti. Artık bizde bunun için bir Protestoya başvuracağız antrenmanlara çıkmayacağız.

Biz Elazığ Belediyespor'un Kümede kalmasını gerçekten istiyoruz ama sonuçta ben takımda tek evli olan futbolcu benim ben evime ekmek götürüyorum onun için futbol'da biz bu futbolu oynuyorsak para kazanmak için oynuyoruz bu para olmadığı zamanda eve ekmek götüremiyoruz o zamanda sıkıntı oluyor inşallah paralar verilir verilmesini istiyoruz yani. Biz buraya gelmeden önce bu sorunların olduğunu biliyorduk biz ama Hasan hocamızın Doğrultusunda geldik biz buraya Hasan hocamız dedi yani bana söz verildi paraların yatacağına dair o sözde de durulmadı yani biz buraya Hasan Hocamızın referansı için geldik buraya ona güvenerek geldik oda tabi başkalarına güvenerek davet etti dedi.

"BAŞKANIMIZ SERKAN GÜLLÜ'YÜ HİÇ GÖRMEDİM VE KENDİSİNİ TANIMIYORUM"

Kararlarından geri adım atmayacaklarını belirten Soner ESERBAŞ ise "Bende Mehmet Arkadaşım gibi devre arasında takıma katıldım. Takıma gelmemdeki amaç buradaki sıkıntılarla mücadele etmek değil takımı ligde tutmak adına ben buraya katıldım. Amacımda oydu takıma ne verebilirim bir ağabey olarak bir futbolcu olarak ne katabilirim takıma takımı nasıl biraz daha yukarı çıkartabilirim düşüncesiyle ben buraya geldim ama ne yazık ki benim ilk haftam ikinci haftama giriyorum takımca idmana Çıkmama kararı aldık takım olarak parasal sıkıntılardan dolayı ben şaşkınlık içerisindeyim ilk yarıda burada sıkıntı çeken arkadaşlarımızın hepsi nasıl dayanmışlar nasıl sabretmişler onlara ayriyeten teşekkür ediyorum 5 kuruş para almadan takımı buralara kadar getirmişler takım olarak biz şuanda en dipteyiz yani puan anlamında değil psikolojik anlamda en dipteyiz bundan da aşağısını göremeyiz en dibi görende artık yükselmeye başlaması gerekir bununda şimdi kimler tarafından görülmesi gerekiyorsa görülüp biran önce sıkıntıların giderilmesi adına bir harekete geçilmesi dinamiğin ateşlenmesi adına bir şeylerin olmasını temenni ediyoruz.

Kararımızdan da takım olarak vazgeçmeyeceğiz kararlıyız.Ben geldim geleli bu kulüpte yetkili bir kişi görmedim Genel menajer Ayhan Ağabey'den başka bizle ilgilenen başka kimse görmedim ayriyeten başkanı tanımıyorum yani sadece ismini biliyorum başkanı görmedim ben kimse görmemiş ben tanımıyorum hasan Hoca'nın referansı üzerine biz buraya geldik ve ona verilen sözler yerine getirilecektir diye biz buraya geldik ama hiçbir söz yerine getirilmedi buna rağmen bu hafta çok önemli bir maça gideceğiz 20 saatlik yolu biz göndermek adına bir teklifleri oldu futbol takımı 20 saatlik yol gittikten sonra küme düşme mücadelesi veren bir takım olarak sahada ne verebilir düşüncesini bende biraz geniş kapsamda düşünmelerini istiyorum."dedi

"SORUNLARIMIZI BELLİ MEVKİLERE DUYURAMIYORUZ"

Genç futbolcu Furkan CAMCI'da sorunları belli mevkilere duyuramadıklarını belirterek " Durum acı verici bir durum Elazığ Belediyespor'un Bu durumda olması gerçekten acı verici bir durum baktığımızda tesis yapısı yemekler olsun 3. ligde sayılı kulüpler de var fakat maddi sıkıntılar işin başka boyutu herkese acı verici ben Sezon başından belli buradayım bazı olaylar oldu zaten oturma eylemi gibi idmanlara çıkmadık fakat halen daha düzelmedi belli şeylerde anlaşıyoruz yapıyoruz fakat belli mevkilere duyuramıyoruz sizin aracılığınızla eminim ki duyması gereken kişiler bunu duyacak. Acil harekete geçilmesi lazım yoksa Belediyespor'un böyle bir çöküşü izlemesi bir Elazığlı olarak acı veriyor."dedi.

"SEZON BAŞINDAN BERİ BURADAKİ ARKADAŞLARIMIZI KANDIRILIYOR"

Son olarak konuşan takım kaptanı Muhammet Emin GÜL, sezon başından bu yana kulübe 500 Bin TL paranın girdiğini ve şuana kadar sadece 50 Bin TL dağıtıldığını ifade ederek "Şimdi Bu Elazığ'ın ve Elazığ Belediyespor'un takımı belediye başkanının ve Elazığlıların bu takıma sahip çıkmaları gerekiyor sıkıntılar ortada burada tesislerde kalan olduğunda 3 gün 4 gün üst üste soruyorum niye gitmiyorsun Çarşıya çocuğun bana verdiği cevap Ağabey yol param yok gitmek için içler acısı bir durum çocukların yemek yedikleri zaman hesap ödeyecek paraları yok ayakkabıların durumları belli yırtık kramponlarla son hafta maça çıkan arkadaşlar vardı belki izlemişsinizdir görmüşsünüzdür ben ve diğer arkadaşlarımız yaşı büyük olan arkadaşlar diğer takımlardaki arkadaşlarımızı ve kardeşlerimizi arıyoruz 42 numara krampon var mı? 43 numara var mı? kendimize değil arkadaşlarımıza çocukların krampon alacak paraları yok bu sezon başından gelen sıkıntılar var biz buraya niye geldik 20 tane transfer yapıldı hasan VEZİR Türkiye'de popüler olan bir eski futbolcu ve antrenör şimdi onun izlenimi üzerine biz buraya transfer edildik bize de belirli sözler verildi.

Keza kendisine verildiği gibi kendisi en son geçen hafta Perşembe günü belediye başkanımızla yaptığı görüşmeler en kısa zamanda halledeceğini söylemiş biz de çocukları bu şekilde teselli ediyoruz işte bekleyin sabır edin % 100 olmasa da büyük oranda motive ediyoruz çocukları ama bu motivasyonu yöneticilerimiz sağlayamıyorlar biz ilk hafta maça çıktık 1-0 öndeyiz belki devre arasında soyunma odasına girilse prim söylense bir şey söylense belki o maçı alacağız maç 1-1 bitiyor 2. hafta Ankara deplasmanına gittik Keçiören deplasmanı kimse soyunma odasına gelmedi ilk yarı 0-0 bitti.

Keçiören ligde 2. durumda olan bir takım yani şimdi oraya gidilse soyunma odasına bizi fişekleyecek bir şeyler söylense biz oradan en kötü yine 1 puan ile dönecektik çünkü çok iyi bir ekip var burada çok iyi futbolcular var bu hafta rakibimiz olan Oyak Renault bizim üstlerimizde olan yakalamaya çalıştığımız bir takım tek kale olan bir mücadele yine 0-0 biten ilk yarı ve ikinci yarı soyunma odasına gelen 1 tane yönetici yok burada yönetici anlamında Menajer Ayhan Ağabeyden başkasını göremiyoruz o adam elinden gelen her şeyi yapıyor ama sıkıntılar büyük bu sıkıntıların acilen çözülmesi gerekiyor.

Keza bakıyorsunuz böyle verilen sözler tutulmayan sözler hocaların 5 aydır maaş alamaması eski arkadaşların 6-7 aydır maaş alamaması bu çok güzel bir şey değil atla deve değil Sanica Boru Elazığspor maçında söylenen primleri duymuşsunuzdur Trabzon maçına 25 Bin TL Fenerbahçe maçına 25 Bin TL ve beraberlikte 12 Bin 500 TL Aldılar 37 bin 500 TL kişi başı Para aldılar biz sadece onlara dağıtılan bir maçtaki Primi istiyoruz sezon sonuna kadar idare eder bizi sadece 1 maçta dağıtılan prim hatta onun yarısı bile yeter 25*25= 625 Bin TL yapar bize bu sezon başına kadar 250 Bin TL bile yeter şu takımı döndürür. Şu takımda ki herkesin sorunlarını giderir.

Federasyonun yardımları var sezon başında sayın DEMİRÖREN, lig TV'de bir program gerçekleştirdi bende o programı izledim lig TV'nin yaptığı yardımlar Türkiye Kupasından gelen Paralar ve 3 hafta da bir iddia'dan gelen gelirler en kötü kaybetsen bile 40 Bin TL para geliyor şuanda ben bir hesap yaptım. Arkadaşların bu kadar sıkıntısını gördükten sonra şuana kadar toplam gelen paranın miktarı 500 Bin TL'ye yakın nerde 500 Bin TL sezon başından belli şuraya 50 bin TL Para dağıtılmamış bu geri kalan para nerede bunun hesabı belediye başkanımız tarafından sorulsun Sayın Valimiz Tarafından sorulsun burada gerçekten içler acısı bir durum var biz burada yediğimiz yemeğe şükrediyoruz.

Bunları bulabildiğimiz için ama Profesyonel Futbolcuysak bizimde bir mali vecibelerimiz var bizimde ailelerimiz var bakmakla yükümlü olduğumuz kişiler var bizimde onların ihtiyaçlarını gidermemiz gerekiyor. Bizde Böyle Bir Eylem kararı aldık. Düne kadar arkadaşları durun bekleyin yapmayalım yapacaksak hep beraber yapalım diyip de artık herkesin sabrı taştı ve bende takımı topladım böyle bir karar aldığımızı söyledim hocalarla da görüşüp hocalar da bizim kararın arkasında olduğunu söylediler.

Bir Yöneticinin arkadaşımıza şunu dediğini biliyorum. Biz Ankara'ya otobüsle gittik. Masrafımız 500 TL, federasyonun bize verdiği 10.000 Bin TL geri kalan 9.500 TL'yi size dağıtacağız o yüzden otobüsle gidiyoruz dağıtıldı mı hayır sezon başından itibaren bu şekilde bu çocuklar kandırılıyor. Şimdi Biz yeni Geldik bizi de kandırıyorlar 17 Saatlik bir yolculuk yapan sporcunun maçta nasıl bir performans sergileyeceğini düşünemiyorum ben spor akademisini bitirdiğim için biliyorum. O biriken laktik Asiti maçta dağıtamasın 45 Dakika oynarsın sonraki 45 dakikayı nasıl oynayacaksın o sporcunun üstünde olan yoğunluğu kim verecek ve oradan dönüşümüzde bir 17 saat olacak biz antrenmana hangi gün başlayacak pazartesi akşam burada olacağız.

Bunu kimse düşünmüyor şimdi Hasan Hocamızın çok güzel bir antrenman programı var bunu yapamamış olacak takım zaten takım geç toplanan iyi futbolculardan oluşan bir ekip ama bizim idman yapmaya ihtiyacımız var biz grubun en iyi takımlardan Kayseri'yi Türkiye kupasından eleyen Sancaktepe'ye burada kök söktürdük ve ek takviyeler yapan bir Sancaktepe rakibin 1 tane gol pozisyonu vardı bizim 6 tane pozisyonumuz vardı acaba bunu izleyen başkanımız ve yönetim kurulu üyelerinin bunu görüp de yetkililere bildirip elini taşın altına sokmuyorlar mı ? biz buraya Elimizi taşın altına sokmaya geldik sıra onlarda.

Yöneticiler bizimle deplasmana geliyorlar ama sadece otobüste yer kaplamak için geliyorlar ve biz arkaya doğru sıkıştırılıyoruz ben Beylerbeyinde de, İstanbulspor'da da Pazarspor'da ve şimdi burada bakıyorum şimdi bakıyorum yöneticiler ya kendi vasıtalarıyla gelirler kendi çabalarıyla gelirler yada sporcu rahat etsin diye en öne sıkışırlar burada o kadar rahatlar ki tek başlarına oturuyorlar koltuklarda ve biz arkalara doğru sıkışıyoruz Ankara'ya 12-13 saatlik yolculuk Antalya'dan buraya 16 saatlik yolculuk yaptık. Bu insanların bu sıkıntılarını görsünler. Elazığ'ın ve Elazığ Belediyesi'nin temsilcileri olarak biz buradayız onlar nerede?" diye konuştu

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Belediye Spor'da 'KAOS' Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement