"Benim Çocuğum" Belgeseli, Milletvekillerinin Gösterimine Sunulacak - Son Dakika
Güncel

"Benim Çocuğum" Belgeseli, Milletvekillerinin Gösterimine Sunulacak

Coşkun Ergül - CHP; TBMM Başkanı Cemil Çiçek'ten, lezbiyen, gay, biseksüel, transgender (LGBT) bireylerin ailelerinin hikayelerinin anlatıldığı "Benim Çocuğum" belgeselinin Meclis'te milletvekillerinin gösterimine sunulmasını istedi.

12.03.2013 20:44

Coşkun Ergül - CHP; TBMM Başkanı Cemil Çiçek'ten, lezbiyen, gay, biseksüel, transgender (LGBT) bireylerin ailelerinin hikayelerinin anlatıldığı "Benim Çocuğum" belgeselinin Meclis'te milletvekillerinin gösterimine sunulmasını istedi.

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, konuyla ilgili olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP İstanbul Milletvekilleri Melda Onur ve Binnaz Toprak'la birlikte Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile görüştüklerini söyledi.

Çiçek'ten, LGBT bireylerin ailelerinin hikayelerinin anlatıldığı "Benim Çocuğum" belgeselinin Meclis'te uygun bir mekanda, milletvekilleri ve eşlerine gösterilmesini talep ettiklerini ifade eden Erdemir, aynı zamanda bu gösterimde, belgeselin yapımcısı ve yönetmeni ile belgesele konu olan ailelerin de bulunmasını istediklerini kaydetti.

Erdemir, "Bundaki amacımız şu. Aileler de bulunursa, gösterime katılacak milletvekilleri ve eşleri aileler ile soru-cevap yapabilir ve sohbet edebilir" dedi.

Belgeselin Ankara galasında hazır bulunan yapımcı, yönetmeni ve ailelerin izleyiciler ile çok güzel sohbetler yaptıklarını belirten Erdemir, "Bunun ne faydası var- Böylece gösterime katılan milletvekilleri ve eşleri ile bu aileler arasında duygudaşlık geliştirilir" diye konuştu.

CHP'li Erdemir, TBMM Başkanı Çiçek'in, buna ilişkin resmi başvurularını TBMM Kültür, sanat ve Yayın Kurulu'na yapmalarını istediğini belirterek, "Ama çekincesi vardı. Meclis yerleşkesi içerisindeki toplantıların, daha çok yasama faaliyetleriyle sınırlı kalmasını istedi" dedi. Erdemir, Çiçek'in, 'Meclis dışındaki bir mekanda gösterim ayarlayarak milletvekillerini davet edebilirsiniz' dediğini anlattı.

Belgeselin Meclis'e çok yakın olan Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gösterilmesi için Çankaya Belediye Başkanı ile görüşeceklerini belirten Erdemir, "Orada bir salon tahsis edilmesini isteyeceğiz. Milletvekillerini eşli olarak davet edeceğiz. Hem LGBT çocukların aileleri hem de yapımcı ve yönetmenin katılacağı gösterimde bütün partilere mensup milletvekillerini orada görmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yayıncı: Sefa Salantur - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Benim Çocuğum' Belgeseli, Milletvekillerinin Gösterimine Sunulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement