Berkin Elvan İçin Anma - Son Dakika
Güncel

Berkin Elvan İçin Anma

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, İç Güvenlik Paketi'ne değinerek, "Umut ederim ki parlamentoda CHP'nin ve bizim dışımızdaki siyasi partilerin mücadelesi sonrası bu sıkıyönetim yasası ivedilikle geri çekilir" dedi.

07.03.2015 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, İç Güvenlik Paketi'ne değinerek, "Umut ederim ki parlamentoda CHP'nin ve bizim dışımızdaki siyasi partilerin mücadelesi sonrası bu sıkıyönetim yasası ivedilikle geri çekilir" dedi.

Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında yaralanan ve kaldırıldığı hastanede bir yıl önce hayatını kaybeden Berkin Elvan için Okmeydanı Cemevi'nde anma etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe, Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, annesi Gülsüm Elvan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile eşi Başak Demirtaş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Gezi Parkı eylemleri sırasında öldürülen Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfi Sarısülük, Ergenekon ve Balyoz davası sanıklarından emekli Kurmay Albay Dursun Çiçek, sanatçı Menderes Samancılar da katıldı.

Cemevinde katılımcılara kavurma, pilav, helva ve ayrandan oluşan yemek ikram edildi.

Burada konuşan Tekin, dua etmek için etkinliğe katıldıklarını ifade ederek, "Berkin, aynı zamanda demokrasinin, özgürlüğün ve adaletin simgesi oldu. Öyle de olmaya devam edecek" dedi.

Berkin Elvan'ın dünyanın bir çok ülkesinde demokrasi ve özgürlük özlemi içinde olan insanların sembolik ismi haline dönüştüğünü kaydeden Tekin, şöyle devam etti:

"Kendisini rahmetle anıyoruz. Sevgili dostumuz babasına ve annesine başsağlığı diledik. Umut ediyorum ki, acılarımız son olur. Özellikle bu yaşanmış acılardan sonra bir sıkıyönetim yasasının tartışılması, Türkiye demokrasisi açısından büyük bir eksikliktir. Umut ederim ki parlamentoda CHP'nin ve bizim dışımızdaki siyasi partilerin mücadelesi sonrası bu sıkıyönetim yasası ivedilikle geri çekilir. Aksi takdirde sıkıyönetim yasasının çıktığı bir ortamda daha çok Berkinlerin ölümü ve daha çok acılarla karşı karşıya kalabiliriz."

Katılımcılar daha sonra yürüyüşe geçti. Berkin Elvan'ın başına gaz fişeği isabet eden noktaya yürüyen grup, burada saygı duruşunda bulundu ve karanfiller bıraktı.

Grup daha sonra slogan atarak, Odesa Bulvarı ve Piyale Paşa Caddesi üzerinden Berkin Elvan'ın kabrinin bulunduğu Feriköy Mezarlığı'na yürüdü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Berkin Elvan İçin Anma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement