Beypazarı'nın Kıbrıslı Konukları - Son Dakika
Yerel

Beypazarı'nın Kıbrıslı Konukları

Kıbrıslı kadınlardan oluşan 30 kişilik grup, ilçenin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

10.03.2014 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi'nden bir heyet, Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde Beypazarı'nı  ziyaret etti.

Beypazarı Belediye Başkan Vekili Vildan Çalışkan ve Başkan M. Cengiz Özalp'in eşi Hamide Özalp'in konuk ettiği 30 kişilik grup, ilk olarak Beypazarı Belediyesini ziyaret etti.

Grubun sözcüsü Kadın ve Gençlik Platformu Başkanı Rüveyda Akbay, 80'li yıllardan beri Beypazarı'na sürekli gelip gittiğini ve Beypazarı ilçesini her zaman çok güzel bulduğunu söyledi.

Akbay, "Giderek dostluklarımız çok güçlendi. Bugün buraya gelen grup, Kıbrıs'ın çok önem verdiğimiz bir hanım grubu, Kıbrıs Türk Kadın Konseyi yöneticileri ve üyeleri aramızdalar. Ziyaretimizin ardından her zaman olduğu gibi Beypazarı'ndan güzel anılarla döneceğimize inanıyorum" dedi.

Beypazarı Belediyesinde bir süre dinlenen grup daha sonra Gümüşçüler Çarşısı ve Halk Eğitim Merkezini gezdi. Halk Eğitim Merkezinde el dokuması ürünler ve gümüş takılara yoğun ilgi gösteren Kıbrıslı kadınlar, çeşitli hediyelikler satın aldı.

Tarihi Taş Mektep'te yenilen öğle yemeği sonrası ise gruptakiler rehber eşliğinde, Beypazarı Kültür Evi Müzesi, Kent Tarihi Müzesi ve Yaşayan Müzeyi ziyaret etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Beypazarı'nın Kıbrıslı Konukları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement