Beyşehirli Fotoğraf Sanatçısı Reha Bilir'e Esfıap Ünvanı - Son Dakika
Yerel

Beyşehirli Fotoğraf Sanatçısı Reha Bilir'e Esfıap Ünvanı

Beyşehirli Fotoğraf Sanatçısı Reha Bilir\'e Esfıap Ünvanı

Konya’da bulunan Sille Sanat Sarayı’nın kurucusu ve Beyşehirli uluslararası fotoğraf sanatçısı Reha Bilir’e fotoğrafta uluslararası alanda en önemli ünvanlardan biri olan ESFIAP ünvanı verildi.

07.09.2014 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da bulunan Sille Sanat Sarayı'nın kurucusu ve Beyşehirli uluslararası fotoğraf sanatçısı Reha Bilir'e fotoğrafta uluslararası alanda en önemli ünvanlardan biri olan ESFIAP ünvanı verildi. Kendi ülkesinde ve uluslararası alanda önemli ve başarılı çalışma yapan isimlere verilen ünvan, 24 yıl aradan sonra Bilir ile yeniden Türkiye'ye geldi.

Fotoğraf Sanatçısı Reha Bilir yaptığı açıklamada, FIAP yönetim kurulu kararıyla, FIAP'a ve fotoğrafa uzun yıllar hizmet etmiş isimlere verilen onursal ünvan ESFIAP'ın bu yıl kendisine verildiğini söyledi.

Türkiye'de daha önce 1980 yılında Mehmet Bayhan'a, 1985 yılında Seyit Ali Ak, İbrahim Akyürek, Kemal Cengizkan, Sami Güner, 1990 yılında ise Engin Özendes gibi isimlere ESFIAP ünvanı verildiğini hatırlatan Bilir, bu ünvanın 24 yılın ardından yeniden bir Türk fotoğrafçısına verilmiş olmasının kendisini onurlandırdığını söyledi.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde Perissia Otel'de yapılan 32.FIAP kongresi gala yemeğinde söz konusu ünvan belgesi ve rozetinin FIAP Başkanı Riccardo Busi tarafından kendisine takdim edildiğini vurgulayan Bilir, konuyla ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

"40 yıldır fotoğraf sanatı ile ilgileniyorum. FIAP'ın onursal ünvanı ile ödüllendirilmem, fotoğraf yaşantımın 40'ıncı yılında çok anlamlı bir hediye oldu. Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nun (FIAP) yönetim kurulu üyelerine, ESFIAP ünvanı için teşekkür ediyorum Bu ünvanı 24 yıl sonra yeniden Türkiye'ye getirmiş olmanın heyecanını yaşıyorum. Bugüne kadar fotoğraf çalışmalarıma destek olan herkese ve Sille Sanat Sarayı'ndaki çalışmalara katkılarından dolayı Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan'a ve Sille Sanat Sarayı'nın var olmasına neden olan, destekleriyle beni cesaretlendiren ülkenin her yerindeki üyelerimizin oluşturduğu büyük Sille Sanat Sarayı ailesine teşekkür ediyorum. Bu yeni ünvan ile Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nun Türkiye'deki ofisi olan Sille Sanat Sarayı'ndaki çalışmalarımız bundan sonra daha çok artacak. Konya'nın, özellikle Sille ismini uluslararası alanda daha çok duyuracaktır." - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beyşehirli Fotoğraf Sanatçısı Reha Bilir'e Esfıap Ünvanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement