Biga'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Biga'dan Kısa Kısa

Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında, Biga Ticaret Borsası (BTB) tarafından öğrencilere 700 kutu süt dağıtıldı.

22.05.2012 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında, Biga Ticaret Borsası (BTB) tarafından öğrencilere 700 kutu süt dağıtıldı.

Biga Kaymakamı Fatih Genel, Balıklıçeşme beldesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de, gelişmiş ülkelerin tükettiği sütün dörtte biri kadar süt tüketildiğini söyledi.

Dünyanın en büyük sorunlarından birinin aşırı kilo alımı olduğunu belirten Genel, "Kilo almamak için bol bol süt için. Bir günde ne kadar süt tüketirseniz tüketin süt ve süt ürünleri kilo aldırmıyor, kilo verdiriyor. Herkes kilo vermek istiyor, en sağlıklı kilo verme yöntemi süt içmektir. Ben hiç aç kalmıyorum, kilo almıyorum. Süt ve süt ürünlerini tüketiyorum" dedi.

BTB Yönetim Kurulu üyesi Bülent Baş ise sütün içerisindeki besin ögelerinin özelikle gelişim çağındaki genç kuşağın sağlıklı beslenmesinde önemli rolü bulunduğunu bildirdi.

Avrupa'da kişi başı yıllık 110 litre süt tüketimi olduğunu anımsatan Baş,

"Ülkemizde ise kişi başı yıllık 25 litre süt tüketiliyor. Bu miktarın çok yukarılara çıkarılması gerekiyor" diye konuştu.

Törende süt içme ve yoğurt yeme yarışmaları düzenlendi. Şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Daha sonra öğrencilere toplam 700 kutu süt dağıtıldı.

Törene, BTB Meclis Başkanı Fahrettin Deniz, Balıklıçeşme Beldesi Belediye Başkanı Nihat Borazan, Kozçeşme Beldesi Belediye Başkanı Ahmet Tozan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Avlanır, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Ceylan, Biga Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tunçay Yaşar, Biga Ziraat Odası Başkanı Beytullah Elmacı, muhtarlar, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

-Biga Anadolu Lisesi fotoğraf sergisi açıldı-

Biga Anadolu Lisesi Fotoğrafçılık Kulübü üyesi öğrencilerinin yıl boyunca çektikleri fotoğraflardan oluşan karma fotoğraf sergisi açıldı.

Biga Belediyesi Bilgi Kültür ve Sanat Evindeki serginin açılışına Belediye Başkanı Mehmet Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Avlanır, Biga Sanayici ve İşadamları Derneği (BİSİAD) Başkanı Ahmet Hamdi Özdemir, daire amirleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Kulübün öğretmenleri Oylum Karak ve Nuri Bilir, konuklara sergiyi gezdirerek, fotoğraflar hakkında bilgi verdi.

Matematik Öğretmeni Nuri Bilir, 2 gün açık kalacak sergide 53 öğrencinin çektiği fotoğraflara yer verildiğini söyledi.

-Balıklıçeşme'de 85 yıllık okul restore ediliyor-

Tarihi okulun restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Biga Kaymakamı Fatih Genel, Balıklıçeşme Belediye Başkanı Nihat Borazan'dan bilgi aldı.

Borazan, burada yaptığı açıklamada, 1927 yılında yapılan okulun, eğitime 31 yıl ara verdiğini söyledi.

Çanakkale Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan 2,5 yıl süren girişimin ardından izin alındığını belirten Borazan, "Yapılan ihale neticesinde 517 bin lira ile Pegas inşaat okulu 7 ay içerisinde tamamlayarak Ekim ayında teslim edecek" dedi.

Başkan Borazan, 85 yıllık okulun yıkılma tehlikesi ile yüz yüze iken ayağa kaldırma çalışmalarının hızla sürdüğünü, tamamlandığında ise kütüphane ve toplantı salonu olarak hizmet vereceğini kaydetti.

- ÇANAKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Biga'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement