Bingöl' Deki İslami 15 Stk'dan Karikatür Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Bingöl' Deki İslami 15 Stk'dan Karikatür Tepkisi

Bingöl\' Deki İslami 15 Stk\'dan Karikatür Tepkisi

Bingöl'de faaliyet gösteren İslami sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu İslami Kardeşlik Platformu, Hz.Muhammed'in kadınlarla ilgili, "Cennet annelerin ayakları altındadır" hadis-i şerifine atıfta bulunularak çizilen karikatürü yayınlayan Özgür Gündem Gazetesi'ni, düzenledikleri gösteri ve yaptıkları açıklama ile protesto etti.

13.03.2016 19:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'de faaliyet gösteren İslami sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu İslami Kardeşlik Platformu, Hz.Muhammed'in kadınlarla ilgili, "Cennet annelerin ayakları altındadır" hadis-i şerifine atıfta bulunularak çizilen karikatürü yayınlayan Özgür Gündem Gazetesi'ni, düzenledikleri gösteri ve yaptıkları açıklama ile protesto etti. İslami Kardeşlik Platformu tarafından merkez Genç Caddesi Saat Kulesi önünde yapılan basın açıklamasında, hakaret içerikli karikatür, yapılan konuşmalarla sert bir dille protesto edildi. İslami Kardeşlik Platformu adına yapılan açıklamaya; Bingöl Bilgi ve Düşünce Derneği, Bingöl İHH, İlim Yayma Cemiyeti, Türkiye Gençlik Vakfı, Nur Eğitim ve Kültür Derneği, İmam Hatipliler Derneği, MEMUR-SEN, Bingöl Gençlik Cemiyeti Derneği, Kalem-Der, Cihannüma Derneği, Ensar Vakfı, Mustazaflar Derneği, Tavz-Der, Özgür-Der ve Merhamet Eli Derneği temsilcileri katıldı. Kuran'ı Kerim tilavetinin ardından Memur-Sen Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik, yaptığı konuşmada; hadisi şerifin zehirli kalemlere konu edinmesine tepki göstererek, ""Bugün çok önemli bir hadise için burada bulunuyoruz. Tarihin çöp sepetine atılmış bir köhne bir zihniyetin silahşorluğuna soyunan ve Hadisi şerifi zehirli kalemleriyle iğrenç karikatürlerine konu edinme cüretine kalkışan bu nasipsizleri lanetliyoruz. Zira bu iğrenç karikatür, o gazetenin ruh halini yansıtıyor. Müslüman kadını zayıf gören anlayışını açık bir şekilde ilan ediyor. Küresel güçlerin yenidünya düzeni oluştururken, İslam'ı devre dışı bırakmak için vesvese ve şeytanlığa başvurduğunu ve İslamiyet'i karalamak için çirkin projeler yürüttüklerine şahit oluyoruz. Hedef alınan 'Anne, İmam ve Ümmettir' Anna'ya, İmam'a ve Ümmette sahip çıkalım" dedi. Çelik'in konuşmasından sonra İslami Kardeşlik Platformu adına konuşan Özgür Der Başkanı Yusuf Boğatekin de, karikatürü yayınlayan gazete yöneticilerine lanet getirerek, "Bugün burada toplanmamızın nedeni Özgür Gündem gazetesinin 9 Mart 2016 tarihli sayısında Hz. Muhammed'e(s.a.v) yönelik hakaret içerikli karikatür yayınlamasını kınamak ve lanetlemek olduğunu ifade eden Boğatekin, 'İnsanlık tarihinin ana eksenini, tevhid ve şirk oluşturmaktadır. İnsanlık tarihi ile eşdeğer olan tevhid ve şirk mücadelesinde, şirk ekseninin hedefi her dönemde Allah'ın resulleri olmuştur. Bu hedef günümüze kadar değişmemiştir. Salman Rüşti'nin Şeytan Ayetleri adlı kitabı, İtalya ve Fransa'da karikatür krizleri ve Resulullaha hakaret filmleri, bu saldırı dizilerinin günümüz versiyonlarıdır. Bu saldırıların gönüllü taşeronluğunu üstlenen alçak zihniyet, Kürdistan'da İslam düşmanlığı yapmakta, fırsat bulduğu her an kinini açığa vurmaktan çekinmemektedir" diye konuştu.Yapılan konuşmaların ardından kalabalık grup, sessizce dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bingöl' Deki İslami 15 Stk'dan Karikatür Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • M.Kasim GÜZEL: Kim Ki Efendimize sav e hakaret etmeye çalışırsa o canı ancak ve ancak kendi kendine hakaret edebilir ve seytanlasip lanetlenip gitmekten başka bir faydasını göremeyecek aşikar kafirler istese de istemese de ALLAH nurunu tamamlayacaktir o karikatür bunu çizdi o karikatür bunu yazdı onlar ancak kendilerine zulmetmekten başka bir halt edemezler biz müslümanlar olarak bunların gazetelerin bunların resimlerine hiç bakmiyalim bile bu haysiyetsizlerin fayda gördükleri hiç noktaya katkı vermemeye özen gosterelim 0 0 Yanıtla

Advertisement