Bir Garip Ülke Hindistan - Son Dakika
Güncel

Bir Garip Ülke Hindistan

Bir Garip Ülke Hindistan

Sürekli kitaplar da gördüğümüz veya videolardan izlediğimiz garip yaşam stilline sahip insanları ve tarihi dokusu ile çoğu insanın hem hayallerini süsleyen hem de merak uyandıran Hindistan'dan bahsedeceğiz.

12.06.2017 14:04  Güncelleme: 14:05

Kendini yolun özgürlüğüne bırakmış Gezginyol'un seyyah ismi Ayhan Aydoğan bu sefer ki seyahat rotasını Hindistan'a çevirmiş. Uzun zamandır merak ettiği ve hayalini kurduğu Hindistan'ı hem çıplak gözle görmek, hem de Hindistan'ın bilinmeyen yönlerini gitmek isteyenlere anlatmak için yollara düşmüş. Hindistan'da ki ilk gününden videolar için tıklayın.

Hindistan Asya'nın tarihi dokusunda büyük yere sahip, içinde onlarca dili, binlerce farklı kültürü bir arada yaşatmaya devam eden naçizane ülkelerden bir tanesi. Basit bir düşünce ile gidilmesi zor olan bir ülke olarak canlanıyor insanların gözünde. Peki Hindistan'a nasıl gidilir? Hindistan Vizesi Nasıl Alınır?, Hindistan için ucuz uçak bileti nasıl bulunur? Bunları Gezginyol'un seyyah ismi Ayhan Aydoğan 'dan öğreneceğiz.

Hindistan'a nasıl gidilir?

Aslında Hindistan'a gitmenin bir çok farklı yöntemi bulunsa da en çok tercih edilen yöntem havayolu. Karayolu ile İran üzerinden gidenler var ama bu rota hem zorlu hem de uzun vadeli yapılan seyahat planları için daha uygun. Türkiye'den Gürcistan ve İran üzerinden 2 farklı rota ile Hindistan'a karayolu ile ulaşmak mümkün. Eğer zamanınız bu uzun seyahatiniz için uygun değilse en iyi alternatif kesinlikle uçak. THY her gün tek sefer gidiş ve dönüş uçuş düzenliyor. Bunun yanı sıra Dubai ve Kırgızistan üzerinden aktarmalı uçuşlar ile daha uygun fiyatlara uçak bileti ayarlamak mümkün.

Hindistan Vizesi Nasıl Alınır?

Hindistan vizesi alınması en kolay vizelerden bir tanesi aslında. Vize başvurusu yapmanız için öncelikle Hindistan'ın vize başvurusu için bulunan resmi internet sitesine girerek bir form doldurmanız gerekiyor. Bu formu eksiksiz olarak doldurduktan sonra çıktısını alıyorsunuz ve çıktı da size verilen randevu saatinde İstanbul Elmadağ'da bulunan konsolosluk binasına gidiyorsunuz. Taksim Metro'su ile geldiğiniz zaman Gezi Parkı çıkışından yaklaşık 10 dk yürüme mesafesinde. Vize hakkında daha geniş bilgi için youtube.com/gezginyol sayfamızda yayınladığımız "Hindistan Vizesi Nasıl Alınır?" isimli video'yu izleyerek daha detaylı bilgiye erişebilirsiniz.

Normal Turist Vizesi İçin Evraklar;
1 Adet fotoğraf
Pasaport aslı ve fotokopisi
Kimlik aslı ve fotokopisi
Gidiş – Dönüş uçak bileti rezervasyonu
Konaklama rezervasyonu
İkametgah belgesi veya üzerinize kayıtlı fatura
3 Aylık kaşeli ve imza sirküterili banka dökümü

Hindistan'a Ucuz Uçak Bileti Nasıl Bulunur?
Öncelikle gitmeden uzun bir süre önce uçak bileti satan firmaların veya uçuş düzenleyen firmaların kampanya bültenlerini sıkı takip etmeye başlayın. En çok kullanılan ve ucuz uçak bileti bulunabilecek 3 farklı rota mevcut;

THY ile direk uçuş yaparak ulaşmak,
Pegasus ile Kırgızistan – Bişkek aktarmalı ulaşmak,
Türkiye'den Dubai, Dubai'den de Hindistan'a alternatif firma biletleri ile ulaşmak,

Bu uçuşlar ile ortalama 800 TL ile 2000 TL'lik fiyat aralığında bilet bulmanız mümkün. Bu tamamen sizin ne kadar erken bilet aldığınıza, aldığınız tarihte bir kampanya yakalayıp kampanya indiriminden faydalanmanıza bağlı olarak değişiklik gösterecektir. Ama acele etmeyip en iyi şekilde araştırmak ve en iyi fiyat orantısını yakalayarak biletleme yapmak mantıklı olacaktır. Ucuz uçak bileti fırsatlarını nasıl yakalayabileceğinizi Youtube Gezginyol kanalın da yayınladığımız "Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır" isimli video'yu izleyerek daha detaylı bilgi erişimi sağlayabilirsiniz. Bu konuda size verebileceğimiz en iyi taktik 1 veya 2 aktarmalı uçuşlar ile vereceğiniz bilet ücretini daha da minimum seviyelere çekmenin mümkün olduğunu söylemek.

Nereye nasıl gidilir, neresi vize istiyor, neresi istemiyor, seyahat rotaları, ucuz uçak bileti fırsatları ve daha bir çok önemli seyahat notları için Youtube'da Gezginyol kanalını takip ederek Ayhan Aydoğan'ın hazırladığı içeriklere göz atabilir ve basit taktikler ile ucuza tatil yapabilirsiniz. Bir garip ülke Hindistan hakkında daha detaylı bilgiye de videolar üzerinden erişebilirsiniz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bir Garip Ülke Hindistan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement