Bisikletçiler İçin Dijital Harita - Son Dakika
Yerel

Bisikletçiler İçin Dijital Harita

Bisikletçiler İçin Dijital Harita

65 bin kilometre uzunluğundaki Bisiklet Ağı ile yılda 5,4 milyon bisikletli pedal çeviriyor.5,4 milyon bisikletçinin yıllık gittikleri ülkelerde yaptıkları harcamanın da yaklaşık 3 milyar Euro olurken, bu rakam 20 yıl sonra 54 milyar Euro'ya...

28.11.2013 17:00

65 bin kilometre uzunluğundaki Bisiklet Ağı ile yılda 5,4 milyon bisikletli pedal çeviriyor. 5,4 milyon bisikletçinin yıllık gittikleri ülkelerde yaptıkları harcamanın da yaklaşık 3 milyar Euro olurken, bu rakam 20 yıl sonra 54 milyar Euro'ya ulaşması bekleniyor.

Muğla Sanayi ve Ticaret Odası Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Muğla Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Işıloğlu, Ula Belediye Başkanı Nadi Şenkal, Yatağan Belediye Başkan Vekili Tarcan Oğuz, İzmir Bisiklet Derneği'nden Mustafa Karakuş, Muğla Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Bülent Karakuş, Marmaris Belediyesi'nden İsmet Kamil Öner, Muğla Belediyesi'nden Erdem Şener ile davetliler katıldı.

Çalıştayda konuşan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ve CBS&UZAL Merkez Müdürü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, Bisiklet sporları ve turizminin ülkemizde ve Muğla canlı tutulmasının önemine değindi. Özçelik, "Avrupa'dan çıkan bir bisikletçi, ülkemize geldiğinde izleyeceği yolu yola çıkmadan önce görebilmeli. Bunun için dijital ortamda ülkemizin bisiklet haritasının çıkarılması gerekir. Bu bağlamda dijital bisiklet rotalarının önemini gündeme taşımamız gerekli. Yerel yöneticiler, araştırmacılar, sivil toplum örgütleri, sektör temsilcileri ve diğer ilgili paydaşların bir araya geleceği bir diyalog ortamı oluşturmalıyız. Bu bilgilerin bisikletçilerin önüne sunulması gerekir. Dijital bisiklet ağını sisteme entegre ederek bisiklet turizminden ülkemizin ve Muğla'nın da yararlanmasını sağlamalıyız. Şu anda dünyada 12 anayolda 65 bin kilometrelik bir bisiklet ağı var. Dünyada 5,4 milyon bisikletli var. Bu da yıllık yaklaşık 3 milyar Euro'luk bir harcama demek. Önümüzdeki 20 yıl içinde bu rakam yıllık bisiklet turizminin getirisi 54 milyar Euro'ya ulaşması bekleniyor" dedi.

Çalıştay, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Muğla Enerji ve Çevre Koruma Derneği (ENVERÇEVKO) ve Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Uzaktan Algılama Merkezi (CBS&UZAL) tarafından destekleniyor. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bisikletçiler İçin Dijital Harita - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement