'Biz de Kck'lıyız' Diyerek Kendilerini İhbar Ettiler - Son Dakika
Güncel

'Biz de Kck'lıyız' Diyerek Kendilerini İhbar Ettiler

\'Biz de Kck\'lıyız\' Diyerek Kendilerini İhbar Ettiler

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde KCK'ya yönelik operasyonları protesto etmek için aralarında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Antalya İl Başkanı İhsan Nergiz'in de bulunduğu bir grup, adliyeye giderek, 'Biz de KCK'lıyız' diyerek yazdıkları dilekçeyi...

20.01.2012 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde KCK'ya yönelik operasyonları protesto etmek için aralarında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Antalya İl Başkanı İhsan Nergiz'in de bulunduğu bir grup, adliyeye giderek, 'Biz de KCK'lıyız' diyerek yazdıkları dilekçeyi savcılığa verip, kendilerini ihbar etti.

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen operasyonlar, Alanya'da BDP'li 100 kişilik grup tarafından protesto edildi. Aralarında BDP Antalya İl Başkanı İhsan Nergiz ve Alanya İlçe Başkanı Fahrettin Kiraz'ın da bulunduğu grup, Alanya Adliyesi önünde toplandı. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu grup, slogan attı.

Grup adına açıklama yapan İl Başkanı Nergiz, 14 Nisan 2009'dan beri Kürt siyasetçilere yönelik 'siyasi soykırım' operasyonu yapıldığını öne sürdü. Nergiz, "Gözaltına alınan arkadaşlarımız hangi suçu işlemişse biz de o suçu işliyoruz ve işlemeye devam edeceğiz. Kendimizi ihbar ediyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından İl Başkanı İhsan Nergiz ile Alanya İlçe Başkanı Fahrettin Kiraz'ın da aralarında bulunduğu 58 partili, "Kadın ve gençlik meclis üyeleri başta olmak üzere genel olarak tüm üyeler ve yöneticilerimizin, insan hakları savunucuları, gazeteci ve akademisyenlerin yürüttükleri faaliyetlere katılıyorum, katılmaya devam ediyorum. Anılan faaliyet suç sayılıyorsa ben de aynı suçu işledim. Kendimi ihbar ediyorum" yazılı dilekçeyi Müracaat Savcılığı'na verdi.

Grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı. - Antalya/ Alanya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Biz de Kck'lıyız' Diyerek Kendilerini İhbar Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement