Bodrum'daki Hemşirenin Öldürülmesiyle İlgili Dava - Son Dakika
Politika

Bodrum'daki Hemşirenin Öldürülmesiyle İlgili Dava

Bodrum\'daki Hemşirenin Öldürülmesiyle İlgili Dava

Bodrum'da özel bir hastanede görev yapan hemşire Yağmur Çırpan'ı öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Volkan Çorbacı'nın yargılanmasıyla ilgili davanın ilk duruşması yapıldı.

22.05.2012 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum'da özel bir hastanede görev yapan hemşire Yağmur Çırpan'ı öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Volkan Çorbacı'nın yargılanmasıyla ilgili davanın ilk duruşması yapıldı.

Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, kasten adam öldürmek suçundan yargılanan Çorbacı ile Çırpan'ın annesi Aysel Karataş, dayısı Erol Karataş, yakınları ve tarafların avukatları hazır bulundu.

Tutuklu sanık Çorbacı, duruşmada Çırpan'ı öldürmek istemediğini pişman olduğunu ve cezasına razı olduğunu söyledi. Olay gününü mahkeme heyetine anlatan Çorbacı, Çırpan ile 2.5 yıldır birliktelikleri olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Olay günü "14 Şubat Sevgililer Günü" olduğu için Çırpan'la buluştuk ve güzel bir gün geçirdik. Kendisine hediye aldım ve akşam saatlerinde kaldığı lojmana bıraktım. Daha sonra tekrar görüşmek için geldiğimde onu başka bir erkekle gördüm. Daha sonra otomobile binerek olayın yaşandığı yere gittik. Otomobilde bir süre tartıştıktan sonra kendime hakim olamayarak Çırpan'ı bıçakladım" dedi.

Müşteki avukatı Ergin Cinmen, sanık Çorbacı'ya olay gecesi Yağmur Çırpan'ın bir bankadaki hesabından bin lira çekildiğini, olayla ilgisi olup olmadığını sordu. Sanık Çorbacı, olaydan sonra kaçmak için parayı kendisinin çektiğini söyledi.

Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesinin ardından Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek raporun beklenmesi ve delillerin toplanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Duruşma çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çırpan'ın dayısı Erol Karataş, adalete güvendiklerini sanığın en ağır cezaya çarptırılması gerektiğini ifade etti.

-Kadın Dayanışma Derneği'nden destek

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Figan Erözen, davaya tüm şiddete uğrayan ve öldürülen kadınlar adına destek verdiklerini anlatarak, "Yağmur öldürüldüğü günden bu yana ailenin isteği doğrultusunda yanlarında olduk. Biz bu davanın takipçisiyiz Yağmur'u öldüren kişi en ağır şekilde cezalandırılana kadar, bu davayı takip edeceğiz. Bu kadın katliamının durdurulması için Çırpan ailesine destek olacağız."

Duruşma sonunda sinir krizi geçiren Çırpan'ın annesi Aysel Karataş, kızına Çorbacı'nın 14 Şubat Sevgililer Günü'nde aldığı pelüş oyuncağı göstererek gözyaşı döktü.

Bodrum'da 14 Şubat'ta Çam Koru Sitesi mevkisindeki ormanlık alanda 19 yaşındaki hemşire Yağmur Çırpan'ın cesedi bulunmuş, olayla ilgili Volkan Çorbacı, tutuklanmıştı.

- MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bodrum'daki Hemşirenin Öldürülmesiyle İlgili Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement