Bolu'nun Doğa Harikası 22 Yıllığına İşletmeye Verilecek - Son Dakika
Güncel

Bolu'nun Doğa Harikası 22 Yıllığına İşletmeye Verilecek

Bolu'nun doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı'na yapılacak olan dağ köşkü, 25 adet bungalov ev ve göl gazinosu için 19 aralıkta ihale yapılarak, 22 yıllığına özel işletmeciye verilecek.

13.12.2017 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'nun doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı'na yapılacak olan dağ köşkü, 25 adet bungalov ev ve göl gazinosu için 19 aralıkta ihale yapılarak, 22 yıllığına özel işletmeciye verilecek. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu insanının tabiatına sahip çıkan özelliğe sahip olduğunu söyleyerek, Ben yanlış bir şey yapsam önümde Bolu halkı durur. Orman Bakanlığı fazladan ağaç keserse onun önüne de Bolu insanı çıkar. Bolu'yu kimse katledemez dedi. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ise Gölcük'ün yapılanmaya açılması ile doğa katliamının önünün açılacağını belirterek, projeye karşı olduğunu bildirdi. Bolu Belediyesi tarafından, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan 2012 yılında 29 yıllığına kiralanan Gölcük Tabiat Parkı 22 yıllığına özel işletmeciye verilecek. 19 aralıkta yapılacak olan ihaleyi kazanan şirket, park sınırları içinde belirlenen alana dağ köşkü ve 25 adet bungalov yapacak. Ayrıca park içinde bulunan Gölcük Göl Gazinosu da ihale kapsamında yer alacak ve bir yıl içerisinde yeni işletmeciye geçecek. Göl kenarında bulunan restoran da yıkılıp yerine 19 odalı butik otel yapılacak. Dağ köşkü ve bungalovlar için 16 aylık bir inşaat süresi öngörülürken, gölün çevresi tamamen rekreasyon alanı olarak düzenlenecek.

MANGAL İÇİN YENİ PİKNİK ALANI

Proje kapsamında Gölcük çevresi ve orman içine 5 kilometrelik patika yürüyüş yolları yapılacak ve göl çevresinde mangal yapılmasına izin verilmeyecek. Mangal için Gölcük'ün 200 metre altında yapımı süren yeni piknik alanı kullanılacak. Ayrıca, Gölcük ve bağlı olduğu Karacasu Beldesi arasında 1,5 kilometre uzunluğunda dağ kızağı ve 3 kilometre teleferik hattı kurulacak.

BAŞKAN YILMAZ BOLU'YU KİMSE KATLEDEMEZ

Proje ile Gölcük'ün doğal yapısına kesinlikle hiçbir zarar verilmeyeceğini söyleyen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bizde ağaç kesme, arazi elde etme olmaz. Başka yerleri talan etmişler, fındık ve çay tarlası haline getirmişler, hatta yaylaları turizm alanı açısında talan etmişler. Bolu insanı tabiatına sahip çıkan özelliğe sahiptir. Bize Allah bol miktarda ağaç verdiği halde, ağaca zarar vermeyen toplum yapısına sahip bir yerdeyiz. Zaten tabiatımızın güzelliğini ancak geleceğe taşıyacağız. Öyle olunca da Orman Bakanlığı, Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile birlikte yıllardır süren çalışmalardan sonra olabilmesi gereken planlı bir alana dönüştürmeye çalıştırıyoruz. Şu an Türkiye'nin talan edilmiş bölümlerinin tamamı, plansız yapıldığı için talandır. Ama maalesef algı öyle bir yapılıyor ki, hemen 'ağaçlar kesilecek' diyorlar. Bolu'da ağaç kesilmez. Bolu'da ağaca sahip çıkılır. Görmek isteyenler Bolu'ya gelsin. Buradaki bu kadar ağaçları kim dikti Zaten tabiatımız ağaç fışkırtıyor. Buna sahip çıkan Bolu insanıdır. Ben yanlış bir şey yapsam önümde Bolu halkı durur. Orman Bakanlığı fazladan ağaç keserse onun önüne de Bolu insanı çıkar. Biraz medyatik gibi görünen, 'Katlolacak, mahvolacak' gibi yorumları yapanlar katli görmek istiyorlarsa görmek istedikleri yerde görsünler. Bolu'yu kimse katledemez. Bolu'nun sahibi Bolululardır dedi.

CHPLİ ÖZCAN ORADA DOĞA KATLİAMININ ÖNÜ AÇILACAK

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ise projeye kesinlikle karşı çıktığını ifade ederek, şöyle konuştu

Şartnameyi inceledim. 20 küsur bungalov yapılacakmış. Öyle anlaşılıyor ki şu anda restoranın olduğu yere de çok katlı otel yapma peşindeler. Artık bunun birkaç tane sorunu olacak. Bunlardan biri Gölcük halka kapanacak ve özel bir yer haline gelecek. İkincisi ise Gölcük yapılanmaya açıldığı için ileri dönük olarak, orada bir doğa katliamının önü açılacak. Buna şiddetle karşıyım. Devamında neler olabileceğini çok yakından takip ediyorum. Önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili yargıya müracaat edip etmeyeceğimizi değerlendireceğiz. Gölcük Bolu'nundur. Ayder Yaylası ve Uzungöl'de de başta ağaç kesilmeyecek denmiş. Ama öyle olmamış 4 mevsim ayrı güzel olan Gölcük Tabiat Parkı'na İstanbul'dan ziyaret için gelen Nurhayat Gül, Gölcük'te yapılması planlanan ihale ile ilgili olarak, Bu yerler çok kıymetli cennet köşeler. Ben çok geziyorum. Ayder'e ve Uzungöl'e dokunulmuş. Her şey para ve ticaret değildir. Kıyıda birkaç tesis yapılmış. İnsanlar dolaşıyor. Pikniğini yapıp çayını kahvesini içiyor. Uzungöl ve Ayder'e her gittiğimde ağlıyorum. Oralar çok kötü halde. Ağaç kesmeden nasıl olacak Nereye yapılacak Ağaca çok kolay kıyılıyor. Ticaret ve para daha önemli. Yeter ki rant olsun diye konuştu.

Bolu\'nun Doğa Harikası 22 Yıllığına İşletmeye Verilecek
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bolu'nun Doğa Harikası 22 Yıllığına İşletmeye Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement