Boyner Mağazası, Öğrencilerin Düşündeki Doğaya Büründü - Son Dakika
Güncel

Boyner Mağazası, Öğrencilerin Düşündeki Doğaya Büründü

'Düşümdeki Doğa' isimli çalışma, 10 Haziran'a kadar mağaza binasında sergilenecek.

09.06.2014 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Çevre Günü için Sev Okulları'nın öncülüğünde İstanbul, Viranşehir ve Cizre'den öğrencilerin yaptığı resimlerden oluşan dev afiş, Şaşkınbakkal Boyner Mağazası'nın dış cephesine asıldı.

Türkiye'deki alışveriş ve yaşam kültüründe yeniliklerin öncüsü olan Boyner Büyük Mağazacılık, doğa konusundaki toplumsal farkındalığın artmasına katkı sağlayan anlamlı bir çalışma daha gerçekleştirdi.

Özel Üsküdar SEV İlköğretim Okulu, Viranşehir Cumhuriyet Ortaokulu, Viranşehir Uluğ Bey Ortaokulu, Viranşehir Anadolu Öğretmen Lisesi, Cizre Ahmet El Cezeri Ortaokulu, İstanbul Tuzla Evliya Çelebi Ortaokulu ve İstanbul Başakşehir Tepe Ortaokulu öğrencilerinin yaptığı resimlerden oluşan 'Düşümdeki Doğa' isimli çalışma, 7 Haziran tarihinde Şaşkınbakkal Boyner mağazasının dış cephesine asıldı. Çocukların doğa konusundaki duygularını yansıtan çalışma, 10 Haziran tarihine kadar sergilenecek. Resimlerin mağazada sergilenmesi nedeniyle düzenlenen törene katılan öğrenciler, renkli bir perküsyon gösterisi de sundu.

Boyner, sürdürülebilirlik anlayışı ile örnek oluyor

Boyner Büyük Mağazacılık, sürdürülebilirlik konusundaki duyarlılığı ile iş dünyasına örnek oluşturuyor. 2013 yılında Doğal Hayatı Koruma Derneği Yeşil Ofis Programı'na üye olan Boyner Büyük Mağazacılık, toplam karbon ayak izini yüzde 16, su ayak izini yüzde 17 azaltarak emisyon azaltım hedeflerine ulaştı ve kendi sektöründe 'Yeşil Ofis' diplomasını alan ilk şirket oldu.

Çalışanlarının gönüllülüğü üzerinden kurduğu Yeşil Takım ile kurumun çevre duyarlılığını yaygınlaştırmaya çalışan Boyner Büyük Mağazacılık, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde bu bilinci Yeşil Vitrin – "1 Gezegen 1 Gelecek" konseptiyle mağazalarına taşıdı. Mayıs ayında Boyner Merkez Ofis çalışanlarının kullandığı karton bardaklar özel bir atık kutusunda toplandı. Karton bardakların içine önceden hazırlanan "Leylandi Çamı" fidanları konuldu. Boyner İstinyepark Mağazası'ndaki fidan yetiştirme şartlarına uygun olarak hazırlanmış vitrine enstelasyon içerisinde yerleştirilerek, yaşayan bir vitrin bahçesine dönüştürüldü. Bir ay boyunca bitkilerin büyümesini gözlemlemek üzere sergilenen fidanlardan mağaza müşterileri de sahiplenebiliyor. Temmuz ayında, fidanları sahiplenen müşteriler, Boyner Grubu Gönüllüleri ve Yeşil Takım üyelerinin katılımıyla Çamlıca'daki Aziz Nesin Vakıf Çiftliği'nde dikim gerçekleştirilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Boyner Mağazası, Öğrencilerin Düşündeki Doğaya Büründü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement