Bozüyük'te 'Bir Heves Bir Ağıt' Projesi - Son Dakika
Yerel

Bozüyük'te 'Bir Heves Bir Ağıt' Projesi

Bozüyük\'te \'Bir Heves Bir Ağıt\' Projesi

Bilecik’in Bozüyük Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin ’Bir heves bin ağıt’ projesi kapsamında madde bağımlılığı ile mücadeleyle ilgili bir seminer verildi.

08.04.2015 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Bozüyük Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nin 'Bir heves bin ağıt' projesi kapsamında madde bağımlılığı ile mücadeleyle ilgili bir seminer verildi. Seminerin öğretmenlerin bu konudaki bilinç düzeylerini attırmak ve madde bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla düzenlendiği belirtildi.

Proje kapsamında daha önce lise öğretmenlerine verilen seminer bu defa da ilk ve ortaokul öğretmenlerine verildi. Sentetik uyuşturucu sorunu konulu seminere Eskişehir'den katılan Uzman Dr. Sıtkı Karaca, sentetik uyuşturucunun (bonzai) diğer kötü alışkanlıklardan daha tehlikeli bir boyuta ulaştığını söyledi. Şayet bu toplumun eğitmenleri, öğretmenleri bu tehlikenin farkında olmazsa sıranın mutlaka onlara da gelebileceğini belirtti. Karaca, "Toplum ciddi bir tehlike ile karşı karşıya bulunuyor. Bonzai ortaya çıkalı alkol bağımlığının masumlaştı. Ülkemizde ki yeni tehlikenin adı bonzaidir. 2004 yılından bu yana ülkemizde kullanılmasına rağmen laboratuvar tetkiklerinin ardından 2010 yılında ancak tespit edilmiştir. Yapılan anket sonuçlarına göre 12'inci sınıf öğrencilerinin yaklaşık yüzde 20'sinin bonzai ile tanıştıkları saptanmıştır. Çin ve Hindistan'da üretilerek piyasaya sürülen bonzai 11 yılda 45 çeşit olarak üretilmiştir. Bu kişiler özel jetleri villaları olsun diye bir neslin yok olmasını önemsemiyorlar. Yasaklayarak çözülemiyor olunsa bile 18 yaş altındaki çocuklarımızın bonzai illeti ile tanışmalarına izin vermemeliyiz. Bu konuda çok titiz ve dikkatli olmamız gerekiyor. Veli ve öğretmenlere çok daha büyük sorumluluklar düşüyor" dedi.

Halk Eğitimi Merkezi Konferans salonunda düzenlenen ve Uzman Doktor Sıtkı Karaca tarafından verilen seminere İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük'te 'Bir Heves Bir Ağıt' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement