Brunei Enerji Bakan Yardımcısı Julaihi Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Brunei Enerji Bakan Yardımcısı Julaihi Açıklaması

"Brunei, kendisini Türkiye'ye çok yakın hisseden bir ülke" "Önemli girişimlerimiz var. Yurtdışında yatırımlar yapmak istiyoruz"

20.01.2015 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Brunei Enerji Bakan Yardımcısı Dato Paduka Haji Jamain Haji Julaihi, ülke olarak kendilerini Türkiye'ye çok yakın hissettiklerini belirterek, "Önemli girişimlerimiz var. Yurtdışında yatırımlar yapmak istiyoruz" dedi.

Julaihi, Biga ilçesinde bir holdinge ait mobilya fabrikasını ziyaretinde yaptığı konuşmada, Uzakdoğu'da Borneo Adası'nın kuzeyinde yer alan ülkesinin yüz ölçümü bakımından küçük ancak doğal kaynaklar yönünden zengin olduğunu söyledi.

Türkiye ile ilişkilerini geliştirmek istediklerini vurgulayan Julaihi, şöyle konuştu:

"Brunei, kendisini Türkiye'ye çok yakın hisseden bir ülke. Bundan dolayı Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkemizi iki kez ziyaret etti. Sultanımız da Türkiye'yi bir kez ziyaret etti. Endüstriyelleşme yolunda ciddi adımlar atmak istiyoruz. Hazır ve ciddi bir gelişim içindeyiz. Petrol ve gaz konusunda da çok büyük yatırımlarımız var fakat şu anda diğer sektörlere sıçrama konusunda büyümedeyiz. Yatırımlarımız, enerji üretim kaynaklarını ve yenilenebilir enerji kaynaklarını da içeriyor. Önemli girişimlerimiz var. Yurtdışında yatırımlar yapmak istiyoruz."

Holdingin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şadan Doğan ise yurtdışına yatırım yapmayı planladıklarını ve Suriye ile Irak'tan iç karışıklıklar nedeniyle vazgeçtiklerini anlatarak, bu kapsamda Brunei'ye ziyarette bulunacaklarını bildirdi.

Daha sonra Doğan, tesisi gezen Julaihi'ye çalışmaları hakkında bilgi verdi. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Brunei Enerji Bakan Yardımcısı Julaihi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement