Buket Aydın Kimdir? Buket Aydın Kovuldu Mu? - Son Dakika
Güncel

Buket Aydın Kimdir? Buket Aydın Kovuldu Mu?

Buket Aydın Kimdir? Buket Aydın Kovuldu Mu?

Buket Aydın kovuldu mu? Kanal D Ana Haber sunucusu olan Buket Aydın'ın kovulduğu iddiası gündeme oturdu. Bunun üzerine Kanal D yönetiminde konuyla ilgili açıklama geldi. Peki Buket Aydın kovuldu mu? Buket Aydın kimdir?

24.04.2019 09:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kanal D Ana Haber bültenini sunan Buket Aydın, son günlerin en çok konuşulan kişisi olmaya devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçim öncesinde Buket Aydın'ın Ana Haber programına konuk olmuştu. Buket Aydın'ın Kılıçdaroğlu'nun sözlerine gülmesi gündem olmuştu. Dün ise bir iddiaya göre Buket Aydın'ın kovulduğu söyleniyordu. Kanal D yönetimi ise konuyla ilgili açıklama yaptı.

BUKET AYDIN KOVULDU MU?

Bazı haber sitelerinde yer alan iddialara göre "Demirören Medya Grubu ünlü sunucuyu ekrandan çekme kararı aldı. Aydın, bundan sonra sadece CNN Türk'te yayınlanan '40' programını sunmaya devam edecek" denilmişti. İddialara Kanal D'den jet hızında yalanlama geldi.

Kanal D'den yapılan açıklama şöyle:

"Bugün bazı internet sitelerinde Kanal D Haber Başkanı ve sunucusu Buket Aydın'ın görevinden alındığına dair iddialar yer almıştır. Bu iddialar gerçek dışıdır. Buket Aydın görevine devam etmektedir. Bu haberleri yapanlarla ilgili hukuki süreç uygulanacaktır. Kamuoyuna duyurulur."

BUKET AYDIN KİMDİR?

Buket Aydın, 1 Ocak 1985 tarihinde Bursa'da doğdu. Televizyon haber sunucusudur. Burslu olarak girdiği "İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü"nden mezun oldu. Attila İlhan'ın şiirleri üzerine master yaparak yüksek lisansını tamamladı.

Kadıköy'de bulunan Kuşdili Spikerlik ve Sunuculuk Kursu'nda eğitim alarak iyi dereceyle mezun oldu. Bir sene özel bir radyoda haber spikerliği yaptıktan sonra Kanaltürk kanalına girerek spor bülteni ve daha sonra hafta sonu ana haber bültenlerinde sunuculuk yaptı.

Kanal Türk'ten ayrıldıktan sonra TRT Türk kanalına geçerek program sunuculuğu yapan Buket Aydın 2011 yılı Nisan ayında yeniden yapılanmaya geçen NTV'ye transfer olarak haber kuşaklarında sunuculuk yapmaya başladı.

NTV'de hafta içi 23.00'da başlayan Gece Bülteni Kuşağını ve 20:00'da başlayan Ana Haber Bültenini sunan Aydın 2018 yılı Nisan ayında Kanal D'ye geçiş yaparak burada Ana Haber Bülteni'ni sunmaya başlamıştır. Aydın, aynı zamanda Nişantaşı Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü öğretim görevlisidir. 2013 yılında iş adamı Erce Baykal'la evlenmiştir.

ÖDÜLLERİ

En iyi Haber Spikeri Ödülü, Düzce Üniversitesi

2016 Anadolu Medya Ödülleri

4. Fashion TV Eyewear Moda Ödülleri (En iyi Giyinen Kadın Haber Sunucusu)

İnternet Medyası Yılın En İyileri Ödüllleri, (Yılın Kadın Haber Spikeri Ödülü)

İnternet Medyası Yılın En İyileri Ödüllleri, (Yılın Gece Haberleri Bülteni, 'Gece Bülteni Kuşağı')

Son Dakika Güncel Buket Aydın Kimdir? Buket Aydın Kovuldu Mu? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement