Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Neynski'den Bal-Göç'e Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Neynski'den Bal-Göç'e Ziyaret

Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Nadejda Neynski, Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (Bal-Göç) Genel Merkezi'ne ziyarette bulundu.

09.02.2016 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Nadejda Neynski, Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (Bal-Göç) Genel Merkezi'ne ziyarette bulundu.

Ankara Caddesi'ndeki merkezi ziyaret eden Neynski, dernek yöneticileriyle bir araya geldi.

Bal-Göç Genel Başkanı Yüksel Özkan, Neynski'yi Ankara'ya atandığında ziyaret ettiklerini ve çok önemli bir görüşme yaptıklarını hatırlattı.

İlk görüşmede Neynski'nin çok dinamik ve sorunları çözme noktasında kendilerine güven verdiğini belirten Özkan, "Her çeşit sorunda aktif rol alacağını bize ilk görüşmemizde söyledi. Türkiye'de yaşayan ve çifte vatandaş olan Bulgaristan göçmenlerinin sorunlarını çözme noktasında merkez olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Buradaki elçilikle de temas halindeyiz" dedi.

Bal-Göç adına hazırladıkları raporu Neynski'ye sunacaklarını ve bu raporda hem Bursa hem de Türkiye'de yaşayan Bulgaristan göçmenlerinin sorunlarının yer aldığını ifade eden Özkan, şöyle konuştu:

"Konsolosluktaki hizmetlerin iyileştirilmesi konusunda bir maddemiz var. Raporda, Bulgaristan doğumluların pasaport sorunları yer alıyor. Amerika örneği bir vizenin verilmesini önerdik. Onlar da ilk gönderdiğimiz rapora cevaben Brüksel mevzuatının buna engel olmadığını söylemişti. Vizelerde kolaylık sağlanması konusunda bir maddemiz var. Bulgaristan'a buradan çok sayıda vatandaşımız gidiyor. Dini bayramlarda da Bulgaristan'a gidenlerin sayısı yüz binleri bulmaktadır. Bu da Bulgaristan'ın yararınadır. Bir diğer konu da Bulgaristan'ın Bursa şubesi çok yoğun çalışmakta. Bunun iyileştirilmesi gerekir. Pasaport değiştirilmesi konusunda sıkıntılar var. Tabii ki konsolosluğu aşan bazı durumlar var. Bu sorunların çözümü için de Sayın Büyükelçi Neynski'den yardım talebimiz var. Özellikle de yaşlı, engelli, herhangi bir sebeple Bulgaristan'a pasaport değişimi yapılmadığı için gidemeyen üyelerimiz var. Bunun için de kontenjan talebinde bulunduk."

Neynski ise büyükelçilik olarak kendilerine sunulan rapordaki taleplerin çözümü konusunda üzerlerine düşenleri yapacaklarını ifade etti.

Daha sonra Özkan, Neynski'ye taleplerinin yer aldığı bir dosya ile İznik çinisi verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Neynski'den Bal-Göç'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement