Bursa'da "İran Kültür Haftası" - Son Dakika
Yerel

Bursa'da "İran Kültür Haftası"

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ülkeler arası kültürel işbirliği çalışmaları kapsamında düzenlenen "İran Kültür Haftası" İranlı sanatçı Muhammed Said Naghashian'ın özel sergisinin açılışıyla başladı.

13.08.2011 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ülkeler arası kültürel işbirliği çalışmaları kapsamında düzenlenen "İran Kültür Haftası" İranlı sanatçı Muhammed Said Naghashian'ın özel sergisinin açılışıyla başladı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından başlatılan ve 18 Ağustos'a kadar sürecek program, İran'ın tanınmasını ve halkların kaynaşmasını amaçlıyor. "İran Kültür Haftası"nın Tayyare Kültür Merkezi'nde (TKM) gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Bursa Valisi Şahabettin Harput, Türkiye ile İran'ın her bakımdan önemli ilişkileri olan iki ülke olduğunu söyledi.

"Ortak tarihi, kültürü, inancı ve coğrafyayı paylaşan 2 kardeş milletiz" diyen Harput, bu 2 güçlü devletin ticari, ekonomik, kültürel ve sportif başta olmak üzere her alanda işbirliği halinde olmasının iki bölgenin de yararına olacağını kaydetti.

İran İslam Cumhuriyeti Başkonsolosu Mahmut Hayderi ise Bursa'da İran kültürünü tanıtan etkinliklerin gerçekleştirilmesinden mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Türkiye ve İran'ın tarihten bu yana benzer özelliklere sahip olduğunu anlatan Hayderi, "Türkiye ve İran'ın, dünyanın en yakın iki milleti olduğunu düşünüyoruz. Bugün bu ilişkilere altın değerinde yeni sayfalar ekleniyor. İki ülke ilişkilerinin daha da artabilir. Bursa'nın kapasitesini, buradaki zenginliği biliyorum. Ortak çabalarımızla bu kapasiteden daha çok faydalanalım istiyoruz" diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, Ramazan ayına denk gelen programın daha da anlam kazandığına işaret etti.

Öte yandan "İran Kültür Haftası" programı kapsamında İran yapımı "Bu Gece Ay Daha Parlak", "Hazreti Yusuf", "Cehennem Berzah Cennet", "Cennet Durağı" ve "Al" adlı filmlerin gösterimi yapılacak. 18 Ağustos'a kadar Tayyare Kültür Merkezi'nde vatandaşlar tarafından ücretsiz olarak izlenebilecek olan filmler, 16. 00 ve 21. 15 saatlerinde başlayacak.

- BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa'da 'İran Kültür Haftası' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement