BURSA Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa'da, - Son Dakika
Güncel

BURSA Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa'da,

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa'da(2),Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bursa'ya gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Ak Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

12.07.2019 17:58  Güncelleme: 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa'da(2),

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bursa'ya gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Ak Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Daha sonra yapımı tamamlanan ve 16 Temmuz Salı günü açılışı yapılacak olan Şehir Hastanesi'ne gelen Bakan Koca, burada incelemelerde bulundu.

'ŞEHİR HASTANELERİ CUMHURBAŞKANI'MIZIN HAYALİYDİ'

Şehir hastanesinin hazırlıklarını yerinde görmek için buraya geldiğini belirten Bakan Koca, 'Salı günü hasta kabulüne başlayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın 'benim hayalim' dediği şehir hastanelerinden 10'uncusu açılmış olacak. Bin 355 yataklı, 475 bin metrekare kapalı alanlı, 49 ameliyathanesi olan son derece yetkin bir şekilde planlanmış bir hastanemiz. Yer yer üniversite ile de işbirliğinde olan Türkiye GENOM ve Türkiye kanser gen projeleri ile ilgili klinik araştırmaların yapılabileceği bir hastane olarak da önemli bir sağlık üssü olacak' dedi.

BURSA ŞEHİR HASTANESİ YAKLAŞIK 5 MİLYON KİŞİYE HİZMET VERECEK

Şehir hastanelerini bulundukları bölgede en kapsamlı hizmeti veren yerler olması için yaptıklarını söyleyen Bakan Koca, 'Hastanın başka illere sevk edilmeyeceği hastaneler olarak kurguluyoruz. Güney Marmara bölgesinde 5 milyona yakın vatandaşımıza hizmet etmek üzere konumlandırılmış bir hastane. Ulaşımla ilgili de çalışmaların ciddi şekilde yürütüldüğünü gördük. Bu anlamda kamulaştırmayla da ilgili acil olarak çıkması için Cumhurbaşkanımızın onayıyla ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla birlikte çalışacağız. Ayrıca taşınan hastanelerin de sağlık ve eğitim amaçlı kullanılacağını, sağlık turizminde önemli bir mesafe kat edeceğimizi, Bursa'nın termal turizminin de çok önemli olacağının hedefindeyiz' dedi.

Bakan Koca, Bursa'daki programlarının tamamlanmasının ardından İstanbul'a hareket etti.

BURSA Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa\'da,
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BURSA Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa'da, - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement