Büyük Zafer'in 91. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Büyük Zafer'in 91. Yıl Dönümü

Büyük Zafer\'in 91. Yıl Dönümü

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Eskişehir, Afyonkarahisar ve Bilecik'te törenler düzenlendi

30.08.2013 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Eskişehir, Afyonkarahisar ve Bilecik'te törenler düzenlendi.

Eskişehir'deki tören Valilik Meydanı'nda başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Garnizon Komutan Vekili Tümgeneral Cevat Yazgılı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Buradaki törenin ardından kutlamaların yapılacağı Atatürk Bulvarı'na geçildi.

Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Enes Yurtoğlu, yaptığı konuşmada, Türk ulusunun Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde verdiği kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesinin son halkasındaki zaferin sevincini yaşadıklarını söyledi.

Türk halkının Zafer Bayramı'nı kutlayan Yurtoğlu, "Hamuru vatan aşkı ve bağımsızlık tutkusuyla mayalanan hiçbir güç karşısında boyun eğmeyeceğini bilen ulu önder, 91 yıl önce bugün kahraman Türk ordusuyla birlikte harp tarihine altın harflerle yazılacak eşsiz bir zafere imza atmıştır.

Etkinlik, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Garnizon Komutan Vekili Tümgeneral Cevat Yazgılı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in halkı selamlamasının ardından tören geçidiyle sona erdi.

Törene, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Kocatepe Anıtı'na çelenk sundu.

Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gökhan İsmet Gülmez ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın da anıta çelenk sunmasının ardından, saygı duruşunda bulunup saygı atışı yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

Tören, daha sonra Balkanlıoğlu'nun makamında tebrikleri kabulüyle devam etti.

Törene, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Milli Savunma Bakanlığını temsilen Tuğgeneral Zeki Gürcan, Deniz Kuvvetleri Komutanlığını temsilen Tuğamiral Ercan İnceoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanlığını temsilen Tuğgeneral Reha Ufuk Er, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gökhan İsmet Gülmez, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Polis Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili 1. Sınıf Emniyet Müdürü Müjdat Karagöz, Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin ve İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ve diğer ilgililer katıldı.

Bilecik

Bilecik'teki tören, Cumhuriyet Meydanı'nda 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç'un askeri birliklerin bayramını kutlaması ve Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı.

Törene, Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, vali yardımcıları Metin Çınar ve Süleyman Deniz, Baro Başkanı Halime Aynur, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile çeşitli kuruluşların temsilcileri, askeri erkan ile vatandaşlar katıldı.

Jandarma Üsteğmen Ferhat Çetin, törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin yakın tarihi anılmaya ve kutlanmaya değer büyük olaylarla dolu ve bu olayların en önemlisinin de Türk milletinin Atatürk önderliğinde gerçekleştirmiş olduğu dünyanın 'Türk mucizesi' adını koyduğu Kurtuluş Savaşı olduğunu vurguladı.

Askerlerin şiir okuması, geçit töreni ve Cumhuriyet Meydanı'nda İl Jandarma Komutanlığı tarafından açılan standın gezilmesinin ardından Akpınar, makamında tebrikleri kabul etti.

Akpınar, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Koç ve Yağcı, Şehitlik'te devam eden tören kapsamında şehitlerin mezarına çiçek koydu. Tören mangası saygı atışı yaptı. Bilecik Müftü Vekili Ahmet Tokgöz tarafından da dua okudu. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Zafer'in 91. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement