Büyük Zaferin 91.yıldönümü Selçuk'ta da Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Büyük Zaferin 91.yıldönümü Selçuk'ta da Kutlandı

Büyük Zaferin 91.yıldönümü Selçuk\'ta da Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı 91.Yılında tüm Türkiye'de olduğu gibi Selçuk'ta da düzenlenen törenlerle kutlandı.30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Selçuk Hükümet Konağı önü Atatürk Anıtında tören düzenlendi.

30.08.2013 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Ağustos Zafer Bayramı 91.Yılında tüm Türkiye'de olduğu gibi Selçuk'ta da düzenlenen törenlerle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Selçuk Hükümet Konağı önü Atatürk Anıtında tören düzenlendi. Törene Selçuk kaymakamı Ayhan Boyacı, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gökhan Yusuf Özdemir, Selçuk Belediye Başkan Vekili Cengiz Aydın, Cumhuriyet Savcısı İhsan Tabur, İlçe Emniyet Müdür Vekili Oğuzhan Şahin, Selçuk'taki Gaziler, Siyasi Parti Temsilcileri, Daire amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Selçuk Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı'ndan oluşan protokolün çelenkleri Atatürk Anıtına sunumuyla başlayan tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam etti. Günün anlamını belirten konuşmayı ise önceki gün Kıdemli Üsteğmenden Yüzbaşı'lığa rütbesi yükselen Selçuk Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gökhan Yusuf Özdemir yaptı. Kahraman Türk ordusunun ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde omuz omuza vererek kazandığı destansı bir zaferin 91.yıldönümünü kutlamanın guru ve heyecanını yaşadıklarını vurgulayan Özdemir, bu zaferin yalnız askeri bir başarı olmadığını, imparatorluktan ulus devlete, saltanattan ulusal egemenliğe, ümmet anlayışından Atatürk Milliyetçiliğine, tebaa olmaktan vatandaş olmaya geçişin sembolü olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna başlangıç olduğunu ifade etti. Mazisi şan ve zaferlerle dolu olan Kahraman Türk Ordusunun geçmişte olduğu gibi bugünde de Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti temel nitelikleri ile ülkesinin bütünlüğünü, milli birlik ve beraberliğini yok etmeye yönelik her türlü tehdidi ortadan kaldırma konusundaki azim ve kararlılığıyla Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza dek yaşatmak için nice 30 Ağustoslar yaratacak güç ve kudrette olduğunun altını çizen Özdemir; "Tarih boyunca bağımsız yaşayan ulus devleti olmanın gururunu, vatan sevgisinin kutsallığını, her zaman yüreğinde hisseden Yüce Türk ulusuna bu büyük zaferi kazandıran canları ve kanları pahasına bize bu güzel vatanı emanet eden başta ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyor, kahraman gazilerimize ve yüce Türk Ulusumuza şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Günün anlamıyla ilgili şiirlerin okunmasının ardından buradaki tören sona erdi. Törenin hemen ardından Çelenkleriyle alanda bulunan İşçi Partisi Selçuk İlçe Başkanlığı ve TGB Selçuk Temsilciliği Atanın huzuruna çelenklerini sundular.

Kutlama programı Selçuk kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü ile devam etti. Daha sonra Selçuk Şehitliğine geçen protokol üyeleri, burada yatan şehitlere birer karanfil bırakarak onlar için dua ettiler. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyük Zaferin 91.yıldönümü Selçuk'ta da Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement