Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Etyemez Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Etyemez Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, 'Paran yoksa sağlık hizmeti de yok devri'nin tamamen tarihe karıştığını belirterek, "Artık kimse hastane kapısından geri çevrilmiyor."

30.11.2012 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, 'Paran yoksa sağlık hizmeti de yok devri'nin tamamen tarihe karıştığını belirterek, "Artık kimse hastane kapısından geri çevrilmiyor. İsteyen herkes istediği hastaneye ve eczaneye gidebilme imkanına kavuştu" dedi.

Etyemez, Ereğli Kültür ve Spor Merkezi'nde düzenlenen "Sosyal Güvenlik Kanunu ve Teşvik Uygulamaları" sempozyumunda, doğumdan hastalığa, evlenmeden aktif çalışma dönemine, emeklilikten ölüme kadar vatandaşların hayatlarının her aşamasında hizmet sunan bir bakanlık olduklarını söyledi.

Bakanlığın çalışmaları hakkında bilgi veren Etyemez, çalışma ve sosyal güvenlik alanında vatandaşların ayağına hizmet götürmeye ve sürdürülebilir bir refah toplumu oluşturmaya yönelik büyük bir gayretle çalıştıklarını belirtti.

Etyemez, emeklilerin uzun yıllardır beklediği intibak yasasını çıkardıklarını, memurlara toplu sözleşme hakkını getirdiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"2002 yılında yaklaşık 10 milyar lira olan sağlık giderleri bugün 45 milyar liraya ulaştı. Türkiye'de 'Paran yoksa sağlık hizmeti de yok' devri tamamen tarihe karıştı. Artık kimse hastane kapısından geri çevrilmiyor. İsteyen herkes istediği hastaneye ve eczaneye gidebilme imkanına kavuştu. Vatandaşların, SGK sağlık hizmetlerinin kalitesinden memnuniyeti 2003'de yüzde 43 iken 2011'de yüzde 80'e yükseldi. İlaç alımı ile ilgili memnuniyet 2003'de yüzde 42 iken, 2011'de yüzde 88'e yükseldi. Sağlık hizmetinde bürokrasiye ve suistimale artık son. E-reçete uygulamasını 1 Temmuz'da başlattık. Şu anda yazılan reçetelerin yarısı e-reçete. 1 Ocak'tan itibaren tüm reçeteler elektronik ortamda işlem görecek. Avuç içi damar izi uygulamasını da başlattık."

Sempozyuma, Sigorta Primleri Genel Müdür Vekili Cüneyt Olgaç, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gerim, Konya SGK Müdürü Cem Dinç, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Lokman Ceylan, Ereğli Kaymakamı Hasan Bağcı, Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, sanayiciler, işverenler ve işçiler katıldı.

Muhabir: Hasan Hüseyin Alemdar/ Rıfat Yerlikaya

Yayıncı: Ahmet Kayır - KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Etyemez Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement