Çanakkale'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Çanakkale'den Kısa Kısa

Vali Çınar, Gökçeada'yı ziyaret etti

26.11.2013 09:53

Vali Ahmet Çınar, Gökçeada'yı ziyaret etti.

Çınar ile Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Akyol, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Enver Aydın, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı Albay Hasan Tunay ve Özel Kalem Müdürü Mustafa Tan'ı adaya gelişinde Kaymakam Muhittin Gürel, Belediye Başkanı Yücel Atalay ile daire amirleri karşıladı.

İlk olarak Gökçeada Kaymakamlığına geçen Vali Çınar'a Kaymakam Muhittin Gürel adayla ilgili brifing verdi. Daha sonra 5. Komando Alayı'na giden Çınar, Şeref Defterini imzaladı. Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Taner Kılıç tarafından Çınar'a birlik ve tarihçesi hakkında bilgi verildi.

Çınar ve beraberindekiler daha sonra Gökçeada Adliyesini ziyaret etti. Gökçeada Metropoliti Yorgo Draguni Kyrillos ile görüşen Çınar, Zeytinli köyündeki Rum İlkokulunu gezip, bilgi aldı. Köyde vatandaşlarla görüşen Çınar ve beraberindekiler, özelleşen TİGEM işletmesine gitti.

Heyet, incelemelerinin ardından adadan ayrıldı.

ÇOMÜ'de 19. Japonya Günleri etkinliği

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden (ÇOMÜ) 19. Japon Günleri etkinliği düzenlendi.

ÇOMÜ Japon Dili Eğitimi Anabilim Dalının katkısıyla Türk Japon Dostluk Topluluğu tarafından Anafartalar Yerleşkesi Süleyman Demirel Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Yüce, Japonya İstanbul Başkonsolosu Temsilcisi Chiharu Ooya, Japon Dili Eğitimi Anabilim Dalı akademisyenleri ile öğrenciler katıldı.

Türk Japon Dostluk Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Tolga Özşen, topluluğun kuruluş süreci, bölüm çalışmaları hakkında bilgi verip, bölümün büyük yok kat ettiğini söyledi.

Japon Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aydın Özbek ise Türkiye'ye Japonya'yı anlatmak, Japonya'ya da Türkiye'yi tanıtmak için çaba gösterdiklerini ifade ederek, "Sadece Japonca bilmek ve konuşabilmek yetmez, ülkenizi iyi tanımalı, dilinizi iyi konuşmalı ve kültürünüzü tanıtabilmelisiniz. Tüm dünyada Türkçe öğrenimi yaygınlaşıyor" dedi.

Konuşmaların ardından çeşitli gösteriler sunuldu. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement