Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. Yılı - Son Dakika
Kültür Sanat

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. Yılı

Bahçelievler Belediyesi, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yılına özel "Yüz Yıllık Türküler" albümü hazırladı.

14.03.2015 15:23

Bahçelievler Belediyesi, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yılına özel "Yüz Yıllık Türküler" albümü hazırladı.

Bahçelievler Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, albümdeki türküleri Gülay, Ümit Tokcan, Aysun Gültekin ve Necdet Kaya seslendirdi.

Albümde "Çanakkale içinde aynalı çarşı", "Sarı gelin", "Asker yolu beklerim", "Bir fırtına tuttu bizi", "Efendim efendim", "Hey onbeşli", "Cubur dağından kuş geliyor", "Çalın davulları", "İhtiyatlar silah çatmış" ve "Kışlalar doldu bugün" adlı eserler yer aldı.

Açıklamada Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'nun, "Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yılında şehitlerimizi rahmetle yad ederken, yazarı ve bestecisi tamamen halk olan türkülerin yer aldığı bu albümü yine halkımıza armağan ediyoruz. Dünyanın en güçlü ordusuna, en büyük donanmasına, en acımasız saldırılarına karşı vücutlarını siper edip 'Çanakkale Geçilmez' destanını yazan şehitlerimizi rahmetle anıyor, büyük zaferin 100. yılı anısına hazırladığımız bu eseri onların aziz hatıralarına ithaf ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, sanatçılar Gülay, Ümit Tokcan, Aysun Gültekin ve Necdet Kaya'nın, albümde yer alan türküleri seslendireceği halka açık konser, 18 Mart Çarşamba saat 20.00'da Nurettin Topçu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement