Çanakkale Kazdağı Kestanesi Değer Kazanacak - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Kazdağı Kestanesi Değer Kazanacak

Çanakkale Kazdağı Kestanesi Değer Kazanacak

Bayramiç Kaymakamlığı'nca geçtiğimiz yıl hazırlanan proje Köylere Hizmet Götürme Birliği bünyesinde ve İlçe Tarım Müdürlüğü'nün katkılarıyla hayata geçecek.

15.08.2013 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayramiç Kaymakamlığı'nca geçtiğimiz yıl hazırlanan proje Köylere Hizmet Götürme Birliği bünyesinde ve İlçe Tarım Müdürlüğü'nün katkılarıyla hayata geçecek. İlçenin Karaköy, Çırpılar, Serhat ve Çavuşlu köyleri bölgesindeki yabani kestane ağaçları proje kapsamında aşılanacak. Köylere Hizmet Götürme Birliğine devredilen Çırpılar Köy Tüzel Kişiliğine ait 844 parsel, Serhat Köyüne ait 60 parseldeki arazilere ise kestane fideleri yetiştirilecek.

Bayramiç İl Genel Meclisi'nin CHP'li üyesi Halil Behçet Erdal, İl Genel Meclisi Başkanlığı'na verdiği önergede, projeye destek ve katkı sunulmasını istedi. Proje maliyetinin yaklaşık 100 bin lira civarında olduğunu belirten Erdal, projenin kısa sürede hayata geçmesi için ödenek aktarılmasını talep etti. Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan ise, projenin Bayramiç için çok önemli olduğunu belirterek, Yabani olduğu için değeri çok düşük olan kestaneler aşılanacak. Yeni fideler dikilecek. Bölgede Türkiye'nin en büyük kestane bahçeleri oluşacak. Bu şekilde ekonomik olarak değeri 6-7 kat artacak. Bu da dağ köylerinde kestane toplayarak geçimini sağlayanların ekonomisini güçlendirecek dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Kazdağı Kestanesi Değer Kazanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement