Çavuşoğlu, Başkonsolos Arıkan'ın Los Angeles'ta Şehit Edildiği Yerde ABD'yi Eleştirdi - Son Dakika
Güncel

Çavuşoğlu, Başkonsolos Arıkan'ın Los Angeles'ta Şehit Edildiği Yerde ABD'yi Eleştirdi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Amerika'nın seyahat uyarısına, Türkiye'nin eski Los Angeles Başkonsolosu Kemal Arıkan ve Türk diplomatların şehit edildiği yerde çok sert tepki gösterdi.

12.01.2018 21:59  Güncelleme: 22:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Amerika'nın seyahat uyarısına Los Angeles'tan tepki gösterdi. Bir dizi ziyaretler için Amerika'da bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye'nin eski Los Angeles Başkonsolosu Kemal Arıkan'ın şehit edildiği yerde, Kaliforniya'da şehit edilen üç Türk diplomat anısına çelenk bıraktı.

"ASALA, PKK, FETÖ'YE ÇOK ŞEHİT VERDİK"

Bakan Çavuşoğlu, burada yaptığı açıklamada, şehit diplomatları rahmet ve minnetle andıklarını dile getirdi.

Çavuşoğlu, Asala'ya, PKK'ya ve FETÖ'ye pek çok şehit verildiğini anımsatarak, "Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Onları hiçbir zaman unutmayacağız. Onlara layık olmak için daha fazla çalışacağız." dedi.

KEMAL ARIKAN NASIL ŞEHİT EDİLDİ?

Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosu Kemal Arıkan, Ermeni Soykırımı Adalet Komandoları üyesi Hampig Sasunyan ve Krikor Saliba tarafından uğradığı suikast sonucu 28 Ocak 1982 tarihinde şehit edildi.

Saldırı yerel saatte 21:30'da meydana geldi. Kemal Arıkan, evinden çıkıp konsolosluğa gitmekteyken kırmızı ışıkta durduğu sırada silahlı iki kişinin saldırısına uğradı. Saldırganlardan biri şoför mahalline diğeri ise yan koltuğa ateş etti. Arıkan, saldırıda ağır yaralandı ve kısa bir süre sonra olay yerinde hayatını kaybetti.

ASALA ÜSTLENDİ

Cinayeti ASALA üstlendi ve Associated Press'in Los angeles'taki bürosuyla kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan görüşmede cinayetin bu örgüt tarafından üstlenildiği belirtildi. ABD polisinin tutukladığı katil Sasunyan, 1984'te Kaliforniya mahkemesi tarafından kasten adam öldürmekten suçlu bulunarak müebbet hapis cezasına mahkûm edildi. Hampig Sasunyan'ın tahliye talebi, 14 Aralık 2016 tarihinde Kaliforniya'da gerçekleşen şartlı tahliye duruşmasında kabul edildi. Türkiye'nin itirazları sonucu Kaliforniya Valisi bu kararı iptal etti ve Sasunyan'ın tutukluluğu devam etti.

ÇAVUŞOĞLU'NUN PROGRAMI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 15-16 Ocak tarihlerinde Kanada'nın Vancouver şehrinde Kanada ve ABD Dışişleri bakanlarının ortak ev sahipliğinde düzenlenecek 'Kore Yarımadasında Güvenlik ve İstikrar Konulu Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak.

Çavuşoğlu'nun toplantı öncesi 11-14 Ocak 2018 tarihlerinde ABD'nin Los Angeles ve Kanada'nın Vancouver şehirlerinde iş, basın ve yerel siyaset çevreleriyle biraraya geleceği, düşünce kuruluşları ve üniversitelerde etkinliklere katılacağı belirtildi.

Çavuşoğlu, Başkonsolos Arıkan\'ın Los Angeles\'ta Şehit Edildiği Yerde ABD\'yi Eleştirdi

Son Dakika Güncel Çavuşoğlu, Başkonsolos Arıkan'ın Los Angeles'ta Şehit Edildiği Yerde ABD'yi Eleştirdi - Son Dakika


Advertisement