Cebelitarık'ı Yüzerek Geçmek İçin İhtiyaç Kredisi Aldı - Son Dakika
Güncel

Cebelitarık'ı Yüzerek Geçmek İçin İhtiyaç Kredisi Aldı

Cebelitarık\'ı Yüzerek Geçmek İçin İhtiyaç Kredisi Aldı

Amatör yüzücü Emre Seven, Cebelitarık Boğazı'nı geçen ilk Türk olmak için bir bankadan ihtiyaç kredisi çekti.

28.05.2012 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amatör yüzücü Emre Seven, Cebelitarık Boğazı'nı geçen ilk Türk olmak için bir bankadan ihtiyaç kredisi çekti.

Avrupa'dan Afrika'ya yüzerek geçmenin hayalini kuran Emre Seven, tüm gayretlerine rağmen sponsor bulamadı. Asıl işi konfeksiyon ütücülüğü olan 39 yaşındaki Emre Seven bunun üzerine kredi kullanmaya karar verdi. Bir bankadan 5 bin TL ihtiyaç kredisi çeken Emre Seven, daha önce biriktirdiği paraları da bunun üzerine ekledi. Emre Seven, ulaşım ve konaklama için 3 bin 450 vize işlemleri için 800 TL harcadı, İspanya Yüzme Federasyonu'na verdiği 4 bin TL'yi de kendi imkanları ile karşıladı.

BALİNA VE YUNUSLAR EŞLİK EDECEK

Emre Seven hayalini gerçekleştirmek için 26 Mayıs günü hocası Namık Ekin ile birlikte İspanya'ya gitti. Deneme 29 Mayıs ile 2 Haziran arasında dalga ve akıntıların yatıştığı bir zaman diliminde yapılacak. Emre Seven, İspanya'nın güney ucu Tarifa'dan saat 06.00'da suya girecek ve direkt mesafesi 18 km olan ve akıntılarla mücadele sonucu 25-30 km yüzülerek ulaşılabilen Fas sahillerine çıkmayı deneyecek. Yaklaşık 7 saat yüzeceğini tahmin eden Emre Seven'e hocası Namık Ekin ile İspanyol Yüzme Federasyonu'nun pilot ve rehberleri ile balina ve yunuslar eşlik edecek.

KAFES YOK, TEKNEYE DOKUNMAK YOK

Avrupa'dan Afrika'ya yüzecek olan Emre Seven'i geçiş sırasında birçok tehlike de bekliyor. Kurallar gereği kafes kullanamayacak olan Emre Seven, eşlik eden tekneye de dokunamayacak.

Emre Seven, "Benim için enteresan bir deneme olacak. Çünkü Asya'dan Avrupa'ya 12 kez geçmiştim. Hava çok sıcak. Ancak Atlantik'ten gelen soğuk su, Boğaz'ı etkiliyor. Su yaklaşık 17 derece. Çok soğuk. En önemlisi de korkunç rüzgar var" dedi.

Akdeniz ile Atlas Okyanusu'nu birleştiren, Avrupa ile Afrika kıtalarını ayıran Cebeli Tarık Boğazı'ndan günde 600 gemi geçiş yapıyor. Cebelitarık Boğazı, Akdeniz ile Atlas Okyanusu'nu tek geçiş olduğu için yunus, balina, köpek balığı gibi deniz canlılarının kullandığı bir güzergah.

(BB) - İstanbul/ Bağcılar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cebelitarık'ı Yüzerek Geçmek İçin İhtiyaç Kredisi Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement