Cenaze Yıkama Kursunu Tamamlayanlara Sertifikaları Verildi - Son Dakika
Yerel

Cenaze Yıkama Kursunu Tamamlayanlara Sertifikaları Verildi

KIRKLARELİ (AA) Lüleburgaz Müftülüğü ve Halk Eğitim Merkezi'nce düzenlenen cenaze yıkama ve kefen hazırlama kursu sona erdi.

01.06.2014 09:50

KIRKLARELİ (AA)- Lüleburgaz Müftülüğü ve Halk Eğitim Merkezi'nce  düzenlenen cenaze yıkama ve kefen hazırlama kursu sona erdi.

Lüleburgaz İlçe Müftüsü İsmail Günay, Sokullu Mehmet Paşa Camii'nde yaptığı konuşmada cenaze yıkama ve kefen hazırlama kursunun başarıyla son bulduğunu söyledi.

Kursa 30 kursiyerin katıldığını ve kursun 32  saat sürdüğünü belirten Günay, kurs sayesinde daha bilgili ve dine uygun cenaze işlemlerinin yapılmasının sağlanacağını ifade etti.

İlçedeki kadın yıkayıcı sayısındaki azlığın kurs sayesinde ortadan kaldırıldığını belirten Günay, "Kurs açmamızdaki asıl neden İslam da olmayan hurafe ve bidat uygulamaların ortadan kaldırılması içindi. Kursun yanlış uygulamaların ortadan kaldırılması için çok olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Ayrıca bu kursu tekrar düzenlemeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Kurs eğitmeni Fatma Ergül de, kursa katılan ve başarıyla tamamlayanları tebrik etti. Daha sonra kursiyerlere sertifikaları verildi. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cenaze Yıkama Kursunu Tamamlayanlara Sertifikaları Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement