Çhgm 5. Türkiye Yıldız Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası - Son Dakika
Yerel

Çhgm 5. Türkiye Yıldız Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası

Çhgm 5. Türkiye Yıldız Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının koruması altındaki 133 sporcunun katıldığı şampiyona, Edirne'de törenle başladı.

09.09.2014 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÇHGM) 5. Türkiye Yıldız Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası törenle başladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Güreş Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen program kapsamında kortej yürüyüşü düzenlendi.

Edirne Belediye Bandosunun çaldığı marşlar eşliğinde 25 Kasım Stadyumu'ndan, Atatürk Anıtı'na kadar yürüyen sporcular ve yetkililer, anıta çelenk sundu, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, törendeki konuşmasında, Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim" vecizesini her sporcunun örnek alması gerektiğini söyledi.

Güreşlerle, bakım ve koruma altındaki çocuk sporcuların, psikolojik, sosyal ve bedensel gelişimlerinin sağlıklı olmasını sağlamanın ve çocuklar arasındaki iletişimi arttırmanın amaçlandığını dile getiren Özbaş, "Çocuklar şampiyona sayesinde farklı illeri görme ve farklı kentlerin kültürlerini öğrenme imkanı da bulacak" diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak ise Türkiye'nin dünyada genç ve dinamik nüfusuyla ön plana çıktığını söyledi.

Genç nüfusun doğru yönlendirilmesi gerektiğini aktaran Ocak, "Gençlerin geleceğe daha güvenli bakabilmeleri için onlara uygun zemin hazırlamak spor ve diğer etkinliklerle onları zararlı alışkanlıklardan korumak önemli görevlerden birisidir" dedi.

Konuşmaların ardından korunma ve bakım altındaki Büşra Çakıcı, Edirne için yazdığı şiiri okudu. Edirne Çocuk Sitesi'nde kalan çocuklar da halk oyunları gösterisi sundu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının koruması altındaki 133 çocuğun katıldığı şampiyona, 12 Eylül'de sona erecek. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çhgm 5. Türkiye Yıldız Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement