CHP'de Liste Sürprizi - Son Dakika
Güncel

CHP'de Liste Sürprizi

CHP\'de Liste Sürprizi

CHP'de milletvekili aday listesinin belirlendiği kritik Parti Meclisi (PM) toplantısı sona erdi

11.04.2011 02:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'de milletvekili aday listesinin belirlendiği kritik Parti Meclisi (PM) toplantısı sona erdi. Yaklaşık 4 buçuk saat süren PM toplantısında milletvekili aday listesi belirlendi.

Eski Genel Sekreter Önder Sav ve Sav'a yakın isimler listede yer almazken eski Genel Başkan Deniz Baykal'a yakın isimler de aday gösterilmedi. Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal CHP'den milletvekili adayı olurken mevcut Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerinin tamamı ilk sıralardan aday gösterildi.

-SAV VE BAYKAL EKİBİNE TASFİYE-

CHP PM, MYK toplantısının uzaması nedeniyle 3 buçuk saat gecikmeli olarak 20. 30'da toplanabildi. Yaklaşık 4 buçuk saat süren PM toplantısında milletvekili aday listesi belirlendi. Edinilen bilgiye göre CHP'nin mevcut milletvekillerinden büyük çoğunluğu liste dışı kaldı. Eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile Sav'a yakınlığıyla bilinen Hakkı Suha Okay ve Grup Başkanvekili Kemal Anadol milletvekili adayı gösterilmedi. Milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa eden eski İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek ile eski Genel Başkan Baykal'a yakın isimlerden Mehmet Sevigen ve Yılmaz Ateş, Tacidar Seyhan da milletvekili aday listesinde yer almadı.

Kılıçdaroğlu'nun Grup Başkanvekili olduğu dönemde " Dersim'de analar ağlamadı mı?" açıklaması üzerine "Gereğini yapmalı" dediği Bursa Milletvekili Onur Öymen de milletvekili aday listesine konulmadı. Eski Genel Başkan Deniz Baykal ise Antalya 1. sıradan aday gösterildi.

-MYK ÜYELERİ LİSTEBAŞI-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul 2. bölge 1. sıradan aday olurken MYK üyelerinin tamamı da seçilebilecek sıralardan aday gösterildi. Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil İstanbul 2. Bölge 2. sıradan, Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da İstanbul 2. bölge 3. sıradan aday gösterildi. İstanbul 3. bölgede Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak ve Umut Oran listenin başında yer aldılar. İstanbul 1. bölgenin ilk sırasında ise Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 2. sırada da Genel Başkan Yardımcısı Osman Korutürk yer aldı. Ankara 1. Bölgenin ilk sıralarında Sencer Ayata ve Emrehan Halıcı, Ankara 2. Bölgenin ilk sıralarında ise Gülsün Bilgehan ve İzzet Çetin yer aldı. Genel Başkan Yardımcılarından Faik Öztrak Tekirdağ'dan, Volkan Canalioğlu Trabzon'dan Hurşit Güneş Kocaeli'nden, Süheyl Batum Eskişehir'den, Sena Kaleli Bursa'dan, Alaattin Yüksel İzmir'den aday gösterildi.

-BALBAY VE HABERAL CHP'DEN ADAY-

Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan gazeteci Mustafa Balbay İzmir 2. bölge 2. sıradan, Mehmet Haberal da Zonguldak 1. sıradan aday gösterilirken aynı dava kapsamında tutuksuz yargılanan eski Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün Ankara 2. bölgeden aday gösterildi.

-AYSEVER CHP'DEN İSTİFA ETTİ-

Öte yandan, CHP İstanbul 1. bölge 16. sıradan milletvekili adayı gösterilen PM üyesi Enver Aysever, partiden istifa etti. PM toplantısı sonrası bir açıklama yapan Enver Aysever, daha önce seçilebilecek bir sıradan aday gösterilmeyecekse listeye hiç konulmaması yönünde bir talepte bulunduğunu ifade ederek "Mesleğime dönme imkanı bulursam mesleğime döneceğim. Ancak şu yanlış anlaşılmasın; ben ilk seçimlerde CHP'ye ve Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vereceğim. Kemal Kılıçdaroğlu'na olan inancımı yitirmedim" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'de Liste Sürprizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement