CHP Eski Milletvekili Öymen Eskişehir'de - Son Dakika
Politika

CHP Eski Milletvekili Öymen Eskişehir'de

CHP Eski Milletvekili Öymen Eskişehir\'de

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski milletvekili ve emekli büyükelçi Dr.

25.07.2013 16:08

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski milletvekili ve emekli büyükelçi Dr. Onur Öymen, " Türkiye'de suç işlemiş adamı, öldürmüş, mayın döşemiş, devlet güçlerine saldırmış insanlara nasıl çıkıp Türkiye'den gidin diyebiliyorsunuz. Söylenecek şey adalete teslim olacaksınız, yargılanacaksınız. Terör tamamen biterse o zaman devlet şefkat yönünü gösterir" dedi.

Eskişehir'de partisinin il teşkilatını ziyaret eden Öymen, toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Öymen, ülkede suç işleyen kişilerin yurtdışına çıkmasına izin verildiğini öne sürdü. "Anayasa Başbakan'a Türkiye'de suç işlemiş insanların sınır dışına çıkarılma yetkisini veriyor mu?" diye soran Öymen, "Türkiye'de suç işlemiş, adam öldürmüş, mayın döşemiş, devlet güçlerine saldırmış insanlara nasıl çıkıp Türkiye'den gidin diyebiliyorsunuz. Söylenecek şey adalete teslim olacaksınız, yargılanacaksınız. Terör tamamen biterse o zaman devlet şefkat yönünü gösterir. Siz suç işlemiş insanların yurt dışına çıkmasına yetki veriyorsunuz. Sahip olmadığınız bir yetkiyi kullanarak" dedi.

"ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ ADI ALTINDA REJİM DEĞİŞİKLİĞİNE GÖTÜRMEK İSTİYORSUNUZ"

Anayasa çalışmalarını da değerlendiren Öymen, anayasa meselesinde hükümetin her gün yeni bir fikirle ortaya çıktığını kaydetti. Öymen, "Başbakan 'Başta anayasa hazırlık komisyonu kuracağız. Burada 4 parti eşit olarak temsil edilecek. Onların hepsinin mutabık olacağı hususta ancak anayasayı Meclis'ten geçireceğiz' dediler. Daha sonra 'Uyuşmazlık olursa B ve C planımız var. Meclis'e getiririz, orada bir parti ve bazı milletvekillerinin desteği ile referanduma gidecek sayıyı buluruz' diye düşündüler. Şimdi 48 madde üzerinde anlaştık, 48 maddeyi geçiririz Meclis'ten diyorlar. Peki 48 maddeyi getirdiğiniz zaman Anayasa Komisyonu'na, orada birilerinin hükümetin isteyip de komisyondan geçmeyen maddeler hakkında önerge vererek anayasaya başka maddeler ilave etmeyeceklerinin garantisi var mı? Hayır yok. Meclis'teki Anayasa Hazırlama Komisyonu'nun herkesin mutabakatının aranacağı şartının yasal dayanağı var mı? Yok. İç tüzükte hüküm var mı? Yok. Peki ne yapmak istiyorlar? Anayasamızın değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek maddeleri var. Bu maddelerle ilgili 3 partinin değişiklik önerileri var. Hani bu maddeler hakkında değişiklik önergesi verilemiyordu? Demek ki siz anayasanın bu maddeler için değişiklik önergesi verilemeyeceğine ilişkin 4. maddesini göz ardı ediyorsunuz. AKP'nin verdiği önergede Atatürk milliyetçiliğini çıkaralım diyorlar. Atatürk milliyetçiliği bizim anayasamızın özü. Türkiye'ye başkanlık rejimi getirelim istiyorlar. Seçimlere girerken halka başkanlık rejimini mi önerdiniz? Bu cumhuriyeti kuranlar o tarihte dünyada başkanlık rejimi olduğunu bilmiyorlar mıydı? Vatandaşlık tanımını değiştirmek istiyorlar. Türklüğü ırkçı anlamda mı algılıyorsunuz. Anayasa değişikliği adı altında rejim değişikliğe götürmek istiyorsunuz. Sakıncalı olan işin bu tarafıdır" diye konuştu.

"TERÖR ÖRGÜTÜ İLE MÜZAKERE YAPILIYOR"

Terör örgütü ile bir müzakere yürütüldüğünü söyleyen Öymen, "Bu müzakerenin bir bölümü anayasa ile ilgili. Ulus devlete karşıyız diyor. Türk vatandaşı tanımına karşıyız diyor. Başbakan, terör örgütü mensupları Türkiye'den çekip gitsinler diyor. Anayasamızın 6'ncı maddesi 'anayasadan kaynaklanmayan yetkiyi hiç kimse kullanamaz' diyor. Anayasa Başbakan'a Türkiye'de suç işlemiş insanların sınır dışına çıkarılma yetkisini veriyor mu? Türkiye'de suç işlemiş adamı, öldürmüş, mayın döşemiş, devlet güçlerine saldırmış insanlara nasıl çıkıp Türkiye'den gidin diyebiliyorsunuz? Söylenecek şey adalete teslim olacaksınız. Yargılanacaksınız, terör tamamen biterse o zaman devlet şefkat yönünü gösterir. Siz suç işlemiş insanların yurt dışına çıkmasına yetki veriyorsunuz sahip olmadığınız bir yetkiyi kullanarak" şeklinde konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Eski Milletvekili Öymen Eskişehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement