CHP Genel Başkan Yardımcısı Aksünger Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aksünger Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, "Artık olgunlaşmış ve standartları yerleşmiş bir iletişim aracı olan e-posta, kamu kurumlarının hemen hemen tamamı tarafından kendi sistemlerinde veya yerli veri merkezlerinde barındırılıyor.

08.08.2017 15:46

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, "Artık olgunlaşmış ve standartları yerleşmiş bir iletişim aracı olan e-posta, kamu kurumlarının hemen hemen tamamı tarafından kendi sistemlerinde veya yerli veri merkezlerinde barındırılıyor." ifadesini kullandı.

Aksünger, yazılı açıklamasında, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın, katıldığı televizyon programında milli e-posta sisteminin geliştirildiğini, sistemin de 2018 sonunda kullanıma açılacağını açıkladığını hatırlattı.

Artık olgunlaşmış ve standartları yerleşmiş bir iletişim aracı olan e-postanın, kamu kurumlarının hemen hemen tamamı tarafından kendi sistemlerinde veya yerli veri merkezlerinde barındırıldığını belirten Aksünger, "Yani Arslan'ın 'e-postanızı attığınız zaman ülke dışına çıkıyor, dünyada birtakım yerleri dolaşıp Türkiye'ye geliyor' sözleri gerçeği yansıtmıyor." iddiasında bulundu.

Kamu kurumlarının kendi aralarında yaptığı e-posta yazışmalarının ülke dışına çıkan bir internet trafiği olmadığını, hatta zaman zaman iki kamu kurumunun sunucuları aynı veri merkezinin içinde olduğu için, mesajın aynı bina içinde aktarılmasından ibaret bir işlem yapıldığına değinen Aksünger, halen yurt dışından hizmet alan kamu kurumu kaldıysa, bunların Türkiye içine hızla taşınabileceğini ve bu sorunun da çözüleceğini bildirdi.

Aksünger, başta Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık olmak üzere, çoğu kamu kuruluşunun e-posta sunucularının uluslararası SPAM kara listelerinde bulunduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Merkezi bir e-posta servisinin bu tür SPAM listelerine düşmesi, bir veya birkaç kurumu değil, tüm Türkiye e-posta trafiğinin SPAM olarak işaretlenmesine sebep olabilir."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Aksünger Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement