CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, Berfo Ana Parkı'nın Açılışına Katıldı - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, Berfo Ana Parkı'nın Açılışına Katıldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, Berfo Ana Parkı\'nın Açılışına Katıldı

ANKARA (İHA) – CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve CHP TBMM Grup Başkanvekili Engin Altay, ODTÜ A4 Kapısı yanında yer alan Berfo Ana Parkı'nın açılış törenine katıldı.

19.11.2013 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA (İHA) – CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve CHP TBMM Grup Başkanvekili Engin Altay, ODTÜ A4 Kapısı yanında yer alan Berfo Ana Parkı'nın açılış törenine katıldı. Berfo Ana'nın görüntülerinden oluşan ve "Ben anayım, ben oğlumu istiyorum" sözlerinin yer aldığı kısa filmin de gösterildiği törende duygusal anlar yaşandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP TBMM Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP milletvekilleri Levent Gök, Durdu Özbolat, Veli Ağbaba, Kadir Gökmen Öğüt, Ensar Öğüt, CHP PM Üyesi Umut Akdoğan, CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç, CHP Kadın ve Gençlik Kolları, Berfo Ana'nın ailesi ve yakınları, sivil toplum kuruluşları yöneticilerinin yanı sıra Cumartesi Anneleri'nin de katıldığı törende konuşmacıların sözleri sık sık "Anaların öfkesi katilleri boğacak", "Gün gelecek devran dönecek, darbeciler halka hesap verecek" sloganlarıyla kesildi.

Törende konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Berfo Ana'nın demokrasi ve özgürlük mücadelesi vermiş tüm yoldaşların annesi olduğunu belirtti. Berfo Ana ve onun gibilerin 30 yıl nasıl çile çektiğini Galatasaray Lisesi önünde oturarak yakınlarını arayanların çok derinden bildiğini ifade eden Tekin, demokrasi ve özgürlük mücadelesinin hala acılarla sürdüğünü, Gezi direnişinde gençlerin öldürüldüğünü belirtti. Tekin, Başkan Tanık'a Berfo Anaların yaşaması için özgürlük ve demokrasiye verdiği katkılar nedeniyle teşekkür etti.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık da yaptığı konuşmada, "Direnişin sembolü, ana çığlığının yılmaz simgesi Berfo Ana'yı yaşatmaktan kıvanç duyuyoruz" dedi. Parkın bulunduğu yerle de ismiyle de direnişin simgesi olduğunu vurgulayan Tanık, "ODTÜ, Cemiller gibi çok sayıda devrimciyi şehit vermiş bir okuldur. Her açıdan en iyi beyinleri yetiştiren okul, ülkeye ve dünyaya sahip çıkan bir yapıya sahiptir. Bugünlerde halkların kardeşliği için mücadele ederken canlarına kıyılan gençlerimiz gibi ODTÜ'nün de canına kıyılmak isteniyor. ODTÜ ile kenti ayıracak yol yapım çalışmalarının ve duvarın hemen dibinde olan Berfo Ana'yı direniş kapısıyla buluşturduğumuzu düşünüyorum" diye konuştu.

Parkta yer alan Berfo Ana Anıtı'nın heykeltıraşı Metin Yurdanur'a teşekkür eden Tanık, "Sanatçımızın yüreği de Berfo Ana'nın çığlığıyla derinden titremiş olmalı ki Cumartesi Anneleri'nin acılarını çok net ve özgün bir şekilde açıklayan bir anıt yaptı" dedi. Tanık, parkın ayırıcı işler yerine, insanları kardeşliğe çağıran bir atmosfer oluşturacağını da belirtti.

"CEMİL'İ DE, ANNELERİ DE UNUTTURAMAZSINIZ"

Berfo Ana'nın kardeşi Torun Karakaya ise, Türkiye'de ilk kez acılı bir annenin adının bir parkta yaşatılacağını ifade ederek, Çankaya Belediyesi'nin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Berfo Ana'nın oğlu Mikail Kırbayır da, "Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Ankara'nın bozkırında soy ismine yakışır bir şekilde şahlanarak, 'Cemil'i de, anneleri de unutturamazsınız' tavrı gösterdi. Bizlerin içine su serpen Başkan Tanık'a da, Berfo Ana Anıtı'nı yapan sanatçı Yurdanur'a da teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Parkın açılışının ardından Çankaya Belediye Başkanı Tanık ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin'in elinden Berfo Ana plaketi alan oğlu Mikail Kırbayır, "Ben bu plaketi tüm Cumartesi Anneleri ve insan hakları savunucuları adına alıyorum" dedi.

Törene katılan Devrimci 78'liler Derneği adına da Genel Sekreter Mehmet Özer, Çankaya Belediye Başkanı Tanık'a teşekkür plaketi sundu. Tören, Berfo Ana Anıtı'nın heykeltıraş Yurdanur ve Berfo Ana'nın yakınlarıyla birlikte açılmasıyla sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, Berfo Ana Parkı'nın Açılışına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement