CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök Açıklaması

CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Levent Gök, “Sayın Davutoğlu top çevirmekte, zamana yaymakta.

17.08.2015 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Levent Gök, "Sayın Davutoğlu top çevirmekte, zamana yaymakta. Bugün de Milliyetçi Hareket Partisi ile yapacağı görüşme ile belki bir sonuca varabilirler, varamazlar. Ama artık bir sonuç çıkmadığı takdirde, görevi derhal devretmelidir. Demokratik teamüllere, bütün kurallarımıza aykırı davranışın sürdürülebilir bir yanı bulunmamaktadır" dedi.

CHP Grup Başkan Vekili Gök, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. 800 yıl önce Magna Carta ile devleti yönetenlerin devleti istedikleri gibi yönetemeyeceklerinin, kurallar içinde kalacaklarının kararlaştırıldığını vurgulayan Gök, Anayasaların iktidar sahiplerinin güçlerini sınırlayan, bireyleri koruyan yasalar olduğuna dikkat çekerek, " Türkiye'de bir Cumhurbaşkanı 'Benim yetkilerim dar. Aslında fiili bir uygulama yapıyorum. Şimdi bundan sonraki süreç bu fiili duruma uymaktır' diyebilme cürretini gösteriyor. Bütün devletlerin temeli hukukiliktir. Yönetenler Anayasa ve kanunlara ve bu çerçevede çizilmiş kurallara uyarlarsa, o devlet adildir, meşrudur, hukukidir. Bir devleti yönetenler yazılı olan kuralların dışına çıktığı anda ve bunu kendilerinin itiraf ettiği anda ortada artik kaotik bir durum vardır. Cumhurbaşkanı millet iradesinden bahsediyor. '10 Ağustos'ta milletten yetki aldım' diyor. Siz 10 Ağustos'ta milletten yetki aldınız da, 7 Haziran seçimleri milletin iradesi değil mi? 7 Haziran seçimlerden önce 'everin 400'ü' bas bas bağıran siz değil miydiniz? Millet bize o yetkiyi verdi mi? Millet size başkanlık kapısını kapattı, sayın cumhurbaşkanı" değerlendirmesini yaptı.

"Dur bakalım yerinde. Burası Türkiye bir demokrasi ile yönetilen parlamenter rejimin adıdır" diyen Gök, şunları dedi:

" Recep Tayyip Erdoğan'ın Çiftliği değildir. Recep Tayyip Erdoğan'ın aklını estiği gibi 'ben kanunları, Anayasa'yı tanımam' diyeceği bir cumhuriyet değildir. Bu cumhurbaşkanı ettiği yemine sadık kalmayan bir cumhurbaşkanıdır, bu cumhurbaşkanı devletin birliğini, huzurunu bozan bir cumhurbaşkanıdır."

Hükümet kurma çalışmalarına değinen Gök, koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlandığını ifade ederek şunları kaydetti:

"Sayın Davutoğlu top çevirmekte, zamana yaymakta. Bugün de Milliyetçi Hareket Partisi ile yapacağı görüşme ile belki bir sonuca varabilirler, varamazlar. Ama artık bir sonuç çıkmadığı takdirde, görevi derhal devretmelidir. Demokratik teamüllere, bütün kurallarımıza aykırı davranışın sürdürülebilir bir yanı bulunmamaktadır."

AK Parti İzmir milletvekilinin sözlerine yönelik olarak Gök, "Bu sözü söyleyen kişiye cevap bile verilmez" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun sözlerine ilişkin ise, "Ne söylediklerinin farkında değiller. Yaptıkları kaotik açıklamalar ve tutumlarla bedel ödetenler de kendileridir" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement