CHP İstanbul Milletvekili Sarı Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP İstanbul Milletvekili Sarı Açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili Sarı Açıklaması

"İşçi ve memurlara 2015 bütçesinden güzel haberler yok maalesef. 2015 yılı bütçesinden en fazla yararlanan kurum, cumhurbaşkanlığı ve Sayın Cumhurbaşkanı. 2015 yılı bütçesinden aslan payını, en fazla artışı cumhurbaşkanlığı makamı elde etmiş oldu"

07.11.2014 14:07

CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, "İşçi ve memurlara 2015 bütçesinden güzel haberler yok maalesef. 2015 yılı bütçesinden en fazla yararlanan kurum, cumhurbaşkanlığı ve Sayın Cumhurbaşkanı. 2015 yılı bütçesinden aslan payını, en fazla artışı cumhurbaşkanlığı makamı elde etmiş oldu" dedi.

Sarı, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan Öncelikli Dönüşüm Programlarının 1. grup eylem planlarını değerlendirdi.

Davutoğlu'nun bazı tespitlerine katıldıklarını ve CHP olarak bu tespitleri ve uyarıları uzun zamandır dillendirdiklerini aktaran Sarı, ancak hükümetin uyarıları dikkate almadığını söyledi. Öncelikli Dönüşüm Programlarının 1. grup eylem planlarının orta vadeli mali programla uyuşmadığını da ileri süren Sarı, şunları kaydetti:

"Burada ortaya konulan hedeflerin gerçeklikle bağının kopmuş olduğunu görüyoruz. Sayın Davutoğlu, tıpkı dış politikada 'stratejik derinlik' diyerek nasıl hayaller kurduysa aynı hayallerine ekonomi politikalarında da sürdürmeye devam ediyor. Sayın Davutoğlu'nun ayakları biraz yere bassın. Bu hedefler gerçekçi değil. Sayın Davutoğlu'nun hayallerini izlemeye devam ediyoruz."

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen 2015 yılı bütçesine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Sarı, "İşçi ve memurlara 2015 bütçesinden güzel haberler yok maalesef. 2015 yılında 2014'den kaynaklı enflasyon farklarını işçiler ve memurlar almayacaklar Sayın Bakan bunu açıkladı. 2015 yılı bütçesinden en fazla yararlanan kurum, cumhurbaşkanlığı ve Sayın Cumhurbaşkanı. 2015 yılı bütçesinden aslan payını, en fazla artışı cumhurbaşkanlığı makamı elde etmiş oldu" diye konuştu.

Sarı, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve yeni uçak için harcanan parayı da eleştirdi.

Bütçe görüşmeleri sırasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın aylık kirası 765 bin lira olan bir binada hizmet verdiğini de öğrendiklerini ifade eden Sarı, "Binanın sahibinin bir AKP'li olduğunu, AKP ile yakın ilişkiler içinde olan bir kişi olduğunu biz tahmin ediyoruz, biliyoruz. Ama Sayın Bakan'dan da konuyla ilgili bilgi talep ettik. Fakat o bu bilgiyi vermemeyi tercih etti" diye konuştu.

Sarı, Diyanet İşleri Başkanlığı'na ayrılan bütçeye de tepki göstererek, vatandaşların tamamının vergisinden ayrılan paylarla bütçesi oluşturulan bu kurumun Alevi vatandaşlara hizmet vermediğini savundu. Sarı, Diyanet İşleri Başkanılığı bütçesi için "Belki de en haram olan bütçe" ifadesini kullandı.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Sarı, "Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın ilk konuğu Papa olacakmış? Değerlendirmeniz ne olur?" sorusu üzerine, "Kutsal mekanlar, kutsallaşıyor diyelim. Ne diyelim? Sayın Papa'nın ziyareti kaçak sarayın kutsallığını artırır diye düşünüyorum" karşılığını verdi.

Şehir merkezlerine araç girişinde ücret alınması düzenlemesine ilişkin soru üzerine de Sarı, bunların mikro ölçekte değerlendirmeler olduğunu, Türkiye'nin yapısal, sektörel dönüşümüne katkı sağlayacak değişiklikler olmadığını söyledi.

Sarı, bir başka soruyu yanıtlarken de Türkiye'nin güney ve güneydoğusunda hükümetin otoritesini kaybettiğini, kamu düzeninin aksadığını ileri sürerek, bundan süreçleri yürüten iktidarın sorumlu olduğunu ifade etti. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP İstanbul Milletvekili Sarı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement