CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş'in Basın Toplantısı - Son Dakika
Politika

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş'in Basın Toplantısı

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş\'in Basın Toplantısı

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Merkez Bankası'nın faiz oranlarını değiştirmemesine ilişkin, "Ekonominin gereği olarak faizlerin artması gerekiyorsa artacak.

22.01.2014 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Merkez Bankası'nın faiz oranlarını değiştirmemesine ilişkin, "Ekonominin gereği olarak faizlerin artması gerekiyorsa artacak. Üstü kapalı bir faiz artırımı var. Eğer bu kur alıp başını giderse, borcu olan özel sektör ciddi bir krize gidecek" dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, geçtiğimiz haftalarda iki kurumun bağımsızlığını yitirdiğinin görüldüğünü belirterek, bunlardan birisinin Merkez Bankası, diğerinin ise Rekabet Kurulu olduğunu savundu. Türkiye'de demokrasinin elden çıktığını iddia eden Güneş, "Milyarlarca dolar piyasaya satıldı, fakat dövizin istikrarı sağlanamadı. Başbakan Yardımcısı aslında son derece suskun. Babacan, 'Bu değişiklikler geçici hasar yaratır' dedi. Hiç de öyle olmayacağı gözüküyor. Merkez Bankası saklayarak, el altından faiz yükseltmeye çalışıyor" dedi.

Dünyanın kırılgan 5 ülkesinin Endonezya, Türkiye, Brezilya, Güney Afrika ve Hindistan olduğunu anlatan Güneş, Türkiye'de özel sektörün 165 milyar dolar finansman bulması gerektiğine dikkati çekti. Güneş, Türkiye'nin diğer ülkelere göre daha fazla kur kaybı yaşadığını ifade etti. TÜPRAŞ'ta olağanüstü bir zararın yaşandığını belirten Güneş, TÜPRAŞ'a verilen cezanın 412 milyon lira olduğunu hatırlattı. Türkiye'nin zaten sıkıntılı bir durumda olduğunu kaydeden Güneş, "Anlaşılan hükümet özerk olması gereken maliyeyi yolluyor peşine. Siyasi nedenlerle haksız yere baskı kuruyor" diye konuştu.

Türkiye'de bağımsız bir Rekabet Kurulu olması gerektiğini savunan Güneş, Türkiye'nin tüm kurumlarının siyasi olarak iktidara bağlandığını iddia etti.

Konuşması sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Güneş, bir soru üzerine, "Ekonominin gereği olarak faizlerin artması gerekiyorsa artacak" dedi. Üstü kapalı bir faiz artırımının olduğuna işaret eden Güneş, Türkiye'nin tarım mahsullerinin çoğunu ithal eder hale geldiğini ifade etti. Güneş, "Eğer bu kur alıp başını giderse, borcu olan özel sektör ciddi bir krize gidecek. Önlem alınmazsa, o zaman bu kaçınılmaz olur" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş'in Basın Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement