Chp'li Güneş: Türkiye Adeta Bir Savaş Halinde - Son Dakika
Güncel

Chp'li Güneş: Türkiye Adeta Bir Savaş Halinde

Chp\'li Güneş: Türkiye Adeta Bir Savaş Halinde

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, örtülü ödenek harcamalarına işaret ederek, "Birden NATO'dan Patriot füzeleri talep edildi.10 aydır güvenlik mal ve hizmet alımları, ödenekleri aşmış durumda."

26.11.2012 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, örtülü ödenek harcamalarına işaret ederek, "Birden NATO'dan Patriot füzeleri talep edildi. 10 aydır güvenlik mal ve hizmet alımları, ödenekleri aşmış durumda. Türkiye adeta bir savaş halinde. Önce radarla İran, sonra Suriye. İran'dan hem Kürecek'teki radara tepki geldi, hem de patriotlara. Başbakan yetinmedi; Muhteşem Yüzyıl dizisine tepki verirken Irak'a da daldı" dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Güneş, örtülü ödenek harcamalarındaki yüksek artışın hesabının sorulması gerektiğini belirterek, "Hukuk bu ödeneğin;kapalı istihbarat ve kapalı savunma hizmetleri, devletin milli güvenliği ve yüksek menfaatleri ile devlet itibarının gerekleri, siyasi, sosyal ve kültürel amaçlar ve olağanüstü hizmetlerle ilgili hükümet icapları için, kullanılabileceğini belirtiyor. Gerçekten öyle mi? Türkiye bir savaş halinde mi? Kiminle?" diye sordu.

İşlerin şirazesinden çıktığını ifade eden Güneş, şöyle dedi:

"2012 yılının ilk 10 ayında örtülü harcamalar Milli İstihbarat Teşkilatının bütçesini aşmış, TBMM'nin harcamalarını ise daha ilk 6 ayda yakalamış, bazı bakanlıkların bütçesini ikiye katlamış. Ne örtülü, neler örtülü?

Birden NATO'dan Patriot füzeleri talep edildi. Neden? Doğrudur; Türkiye'nin orta ve yüksek irtifa savunma sistemleri güçlü değil. Ama hangi ülkeye göre? İran, yoksa malum ülke Suriye'ye göre mi? Belirtelim; 10 aydır güvenlik mal ve hizmet alımları, ödenekleri aşmış durumda. Türkiye adeta bir savaş halinde. Önce radarla İran, sonra Suriye. İran'dan hem Kürecik'teki radara tepki geldi, hem de Patriotlara. Başbakan yetinmedi; Muhteşem Yüzyıl dizisine tepki verirken Irak'a da daldı." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp'li Güneş: Türkiye Adeta Bir Savaş Halinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement