Chp'li Pavey: Ben İçtüzük Değişmeden Asla Pantolon Giymeyeceğim - Son Dakika
Güncel

Chp'li Pavey: Ben İçtüzük Değişmeden Asla Pantolon Giymeyeceğim

Chp\'li Pavey: Ben İçtüzük Değişmeden Asla Pantolon Giymeyeceğim

CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, "Bir kanun yapıcı olarak ben İçtüzük değişmeden asla pantolon giymeyeceğim" derken, "Size bu konuşmayı; her şeyin yasak olduğu Genel Kurul'da yapıyorum."

31.10.2013 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, "Bir kanun yapıcı olarak ben İçtüzük değişmeden asla pantolon giymeyeceğim" derken, "Size bu konuşmayı; her şeyin yasak olduğu Genel Kurul'da yapıyorum. Meclis'te pantolon giymesi, bir erkek vekil tarafından engellenmiş, bir kadın vekil olarak yapıyorum. Olmayan bacağı, erkekler tarafından siyaset sohbetine dönüştürülen biri olarak yapıyorum" dedi.

Meclis Genel Kurulu'nda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, "Size bu konuşmayı; her şeyin yasak olduğu Genel Kurul'da yapıyorum. Meclis'te pantolon giymesi, bir erkek vekil tarafından engellenmiş, bir kadın vekil olarak yapıyorum. Olmayan bacağı, erkekler tarafından siyaset sohbetine dönüştürülen biri olarak yapıyorum" diyerek başladı.

-"KAYGIM TÜRBANLA, KIRMIZI RUJ ARASINA SIKIŞTIRILMIŞ SEMBOLLER DEĞİLDİR"-

Pavey, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ve artık AKP'nin başı açık vitrin vekillerinin; emanet oyları, gerçek sahibelerine geri verme zamanının gelip çattığını düşünüyorum. AKP'yi iktidara taşımış asıl kadınlarının Meclis koltuklarını almalarının hakları olduğuna inanıyorum.

Elbette ülkemde sekülerizmin geleceği ile ilgili muazzam endişelerim var. Ama kaygım türbanla, kırmızı ruj arasına sıkıştırılmış semboller değildir.

Demokrasi paketinde aynı ideolojiyi paylaşan erkek polis doğal karşılanırken; türbanlı kadın polise yasak gelmesine çok şaşırmıştım. Daha vahim bir cinsiyet ayrımcılığı olabilir mi? Ben polisin başındaki türbandan değil, bana vaat ettiği şiddet geleceğinden korkarım."

Türbanlı kadın vekillerden beklentisinin büyük olduğunu ifade eden Pavey, "Mesela, ülkemin neden, kadın hakları konusunda dünyanın yüz yirmincisi olduğunu anlatmalarını bekliyorum. Neden, 57 İslam ülkesindeki toplam kadın hakları ortalamasının, tek başına Birleşmiş Milletlerde bile yer alamayan Tayvan seviyesine erişemediğini açıklamalarını bekliyorum.Bundan böyle; mini etek giydiği için işten atılan, sol kulağı küpeli olduğu için dövülen, dekoltesi bakanın hoşuna gitmediği için linç edilen, oruç tutmadığı için öldürülen, Hıristiyan olduğunu gizlemek için isimlerini değiştirenlerin güvenlikleri, herkesten çok bu kadın vekillere emanettir" diye konuştu.

-"BAŞKALARININ ÖZGÜRLÜKLERİNE DAİR TEK BİR KELİME KULLANDIKLARINA RASTLAYAMADIM"-

Genel Kurul'a gelmeden önce, türbanlı vekillerin konuşmalarını taradığına dikkat çeken Pavey, "Başkalarının özgürlüklerine dair tek bir kelime kullandıklarına rastlayamadım" dedi.

-"BEN İÇTÜZÜK DEĞİŞMEDEN ASLA PANTOLON GİYMEYECEĞİM"-

"Gerçekten bu ülkeyi korkunç bir akıbete sürüklemekten kaçınmaya niyetliyseniz; adaletle öç almak arasındaki farkı en kısa zamanda öğrenmelisiniz" diye seslenen Pavey, "Türkiye Cumhuriyetinin gelmiş geçmiş en otoriter hükümeti nasıl oldu da, birkaç dakikasını almayacak olan İçtüzük değişikliğini yapmadı. Acaba planladığı gösterinin kavgaya dönüşmesini hayal ederek kazanacağı politik kar mı cazip geldi? Bunu bilemiyorum ama bir kanun yapıcı olarak ben İçtüzük değişmeden asla pantolon giymeyeceğim.

Bizden çatışma bekleyenler için altını çiziyorum: Biz çatışmıyoruz, var olmak için direniyoruz" diye konuştu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp'li Pavey: Ben İçtüzük Değişmeden Asla Pantolon Giymeyeceğim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement