CHP 81 İlde Adliyelerin Önüne Siyah Çelenk Bıraktı - Son Dakika
Güncel

CHP 81 İlde Adliyelerin Önüne Siyah Çelenk Bıraktı

CHP 81 İlde Adliyelerin Önüne Siyah Çelenk Bıraktı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 17-25 Aralık operasyonu için takipsizlik kararının verilmesini 81 ilde adliye önüne siyah çelenk bırakıp, tuz dökerek protesto etti.

20.10.2014 13:06  Güncelleme: 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bugün Ankara Adalet Sarayı önünde aralarında CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve CHP Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz'ın da olduğu bir grup CHP'li toplandı.

YÜZYILIN EN BÜYÜK YOLSUZLUĞU

Grup adına bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Yılmaz, "Ortalık rüşvet, yolsuzluk kokuyor" dedi ve adliye önüne tuz serpti. Yılmaz, 17 Aralık soruşturmasında, "soruşturmanın yasa dışı olduğu ve isnat edilen suçların oluşmadığı vurgusuyla" takipsizlik kararı verildiğini belirtti. "Takipsizlik kararının, toplum vicdanını kararttığını" öne süren Yılmaz, partisinin, takipsizlik kararının verildiği 17 Ekim'i, "adaletin kara günü" olarak ilan ettiğini söyledi. Yılmaz, "Yüzyılın en büyük rüşvet yolsuzluğunun hukuken ve siyaseten takipçisi olacağız" dedi.

81 İLDE EYLEM

Açıklamanın ardından CHP'li yöneticiler, "Adaletin kara günü" yazılı siyah çelenk ile birbirine bağlanmış bir grup ayakkabı kutusunu adliye önüne bıraktı. Eylemin 81 ilde ortak yapıldığı kaydedildi. Eylem sırasında, partililer, "Açma kutuyu, söyletme kötüyü", "Adalet sustu, biz susmayacağız" yazılı dövizler taşıdı.

YOLSUZLUKLARLA MÜCADELE ETME HAFTASI

CHP Genel Sekreteri Tekin ise 17-25 Aralık'ı 'Yolsuzlukla Mücadele Etme Haftası' olarak ilan edeceklerini kaydetti. Siyah çelengin konulmasın ardından eylem sona erdi.

POLİS ENGEL OLDU

CHP'nin Batman'da adliye binası önüne bırakmak istediği siyah çelenge polis engel oldu. CHP'liler çelengi adliye binasına bırakamayınca valiliğin giriş kapısına bırakarak dağıldı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP 81 İlde Adliyelerin Önüne Siyah Çelenk Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement