CHP'nin Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne Yönelik İddiası - Son Dakika
Güncel

CHP'nin Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne Yönelik İddiası

CHP\'nin Kayseri Büyükşehir Belediyesi\'ne Yönelik İddiası

Kayseri Büyükşehir Belediyesi: "Yerel seçimler öncesi bu iddiaların ortaya atılması manidardır" "Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun imzası ile aklanılmış bir dosyayı koltuğunun altına alıp 'kayıp evrak, HSYK, kilitli dolap' gibi gizemli sözcüklerle basın toplantısı düzenleyenler, Büyükşehir Belediye.

16.12.2013 19:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan'ın, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye yönelik iddialarına ilişkin, "Yerel seçimler öncesi bu iddiaların ortaya atılması manidardır" dedi.

Belediye basın bürosundan yapılan açıklamada, bazı kişilerin Özhaseki ile ilgili suç bulmak için yoğun çaba içerisinde olduğu belirtildi.

28 Şubat sürecinin hüküm sürdüğü 1998 yılında Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne gelen müfettişin tuttuğu raporda Özhaseki'ye bazı suçların isnat edildiğine işaret edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"İsnat edilen suç, 'belediye başkanının, belediye meclisine ek gündem sunma yetkisinin bulunmadığı, bu nedenle ek gündem sonrası alınan kararların geçersiz olduğudur'. Bu iddia ile başlayan süreç, dönemin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun 28.06.2002 tarihli kararıyla noktalanmıştır. Başsavcı Kanadoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki hakkında 'yapılacak işlem yoktur' kararı vermiştir.

İddialara konu olan bütün belgeler belediyede mevcuttur. 15 yıllık dosyayı, tozlu raflardan çıkartarak çok büyük bir hukuk skandalı yaşanmış gibi sunmak ve de bunu daha önce ortaya atıp rezil oldukları dosya ile birleştirmeye kalkmak, 'çamur at izi kalsın', 'öyle olmadı bari böyle olsun' anlayışıyla paçayı kurtarma gayretinden başka bir şey değildir. Yargıda siyasallaşmanın dizboyu olduğu, muhalefet partili belediye başkanlarının müfettişler ve yargı mensupları tarafından cendereye alındığı bir dönemde üstelik Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun imzası ile aklanılmış bir dosyayı koltuğunun altına alıp 'kayıp evrak, HSYK, kilitli dolap' gibi gizemli sözcüklerle basın toplantısı düzenleyenler, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye suç isnat etmekten, iftira atmaktan artık vazgeçmelidirler. Yerel seçimler öncesi bu iddiaların ortaya atılması manidardır. Seçim dönemine girdiğimiz şu günlerde bir kez daha çirkin bir tezgahla karşı karşıya olduğumuzun farkındayız. Ama gerek Kayseri gerekse de ülke kamuoyu, bu tür yalanlardan, akla hayale gelmez iftiralardan medet umanlara prim vermemektedir."

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, bugün TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve eski belediye başkanı Şükrü Karatepe'nin sanık olarak bulunması gereken dosyanın, "adliyenin derin dehlizlerinde kaybolduğunu" savunmuştu. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP'nin Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne Yönelik İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement