CHP Sözcüsü Haluk Koç Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Sözcüsü Haluk Koç Açıklaması

CHP Sözcüsü Haluk Koç Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, "Bu kadar canını yaktıysam çok mutluyum."

29.03.2013 21:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, "Bu kadar canını yaktıysam çok mutluyum. Bir Dışişleri Bakanı'nın çıkıp, 'Vallahi böyle bir anlaşma imzalamadım. Yalan söylüyorlar' diye bir suç bastırma gayretine girişmesi önemlidir" dedi.

CHP Sözcüsü Prof. Dr. Haluk Koç, Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen 'Maltepe Söyleşileri' programına katıldı. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlenen söyleşiye Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin'in yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun televizyon, televizyon dolaşıp kendisine cevap yetiştirmeye çalıştığını belirten Haluk Koç, "Bu kadar canını yaktıysam çok mutluyum. Bir Dışişleri Bakanı'nın çıkıp, 'Vallahi böyle bir anlaşma imzalamadım. Yalan söylüyorlar' diye bir suç bastırma gayretine girişmesi önemlidir" diye konuştu.

Kilis'e, Hatay'a gittiklerini ifade eden Koç, "Sınır delik deşik. Sakalı bırakan kafasına göre cihat yapmak isteyen, herkesin Türkiye üzerinden Suriye'ye gidip kanlı çatışmanın tarafı olduğu dönem. Türkiye oradaki kardeş kavgasının lojistik ikmal sağlayan merkezi, insan sağlayıcı merkezi. Sürecin içinde" şeklinde konuştu.

"ÇAPSIZ BİLİYORDUK"

Bir anlaşma söylediğini belirten Haluk Koç, "Sayın Dışişleri Bakanı'nın telaşı bundan. 2012 Kasım ayında Doha'da yapılan bir anlaşma. Maddelerini söyledim. Dün kanal kanal dolaşıp laf yetiştirmesi ondan. Biz Sayın Dışişleri Bakanı'nı çapsız biliyorduk. 'Çapsız' demiştik ama onur sorunu da varmış dedik. Anlaşmanın maddelerinde ABD'nin Suriye Büyükelçisi, Katar yetkilisi, Suudi Arabistan yetkilisi, Suriyeli muhalifler, Ahmet Davutoğlu var. Tümü Suriye muhalefetine devredildiğinde İsrail ile ilişkiler nasıl olacak, Suriye nasıl yapılandırılacak, Rusya, Çin ve İran'ın ekonomik beklentileri nasıl kesilecek. Bunların altına Dışişleri Bakanı imza atıyor. Bunlar Amerika'da 'At pazarlığı' yaparlarken de 'Hayır' demişlerdi. Bunlar Oslo'yu da böyle yaptılar. Önce inkar ederler, sonra dayılanırlar, sonra itiraf ederler. Benim bildiğim Müslüman yalan söylemez. Böyle bir saçma bir hükümet yapısıyla karşı karşıyayız" diye kaydetti.

"MAVİ MARMARA GEMİSİ'NİN ASIL HATASI AK PARTİ'DE"

Mavi Marmara Gemisi'nin asıl hatasının AK Parti'de olduğunu söyleyen Haluk Koç, "İsrail'in açık tehdidini görmesine rağmen, o Mavi Marmara Gemisi'nde olması gereken milletvekillerini, başlarına bir şey gelir diye indirerek, hiçbir güvenlik eskortu vermeden, uluslararası sulara salan, 9 yurttaşımızın ölmesine sebep olan AK Parti kendi suçunu görmüyor. Böyle bir mantık içinde Türkiye'nin karşısına çıkıyor. Olağan rastlanan özür tarzı değil. Ayrıca Türkiye'de çözüm süreci denilen bir süreç yürüyor" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Sözcüsü Haluk Koç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement